Netgear Arlo Pro 2

HomeKit-update voor Arlo Pro 2 camera’s nu beschikbaar, Ultra komt in Q4

Arlo beloofde in januari dat er HomeKit-ondersteuning aan zat te komen voor de twee Arlo Base Stations, Pro en Pro 2. De firmware-update wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers. Voor de Arlo Ultra staat de HomeKit-update in Q4 2019 gepland.

Update 10 augustus: De Arlo Ultra krijgt in het vierde kwartaal van 2019 ondersteuning voor HomeKit, heeft de fabrikant beloofd. Er is echter geen ondersteuning voor HomeKit Secure Video gepland. Wel geeft het bedrijf andere functies gepland. Dat zegt Arlo’s Director of Product, Greg Falgiano. Het plan is om de uitrol in 2019 af te ronden.

Yes, Arlo Ultra is the next product to be certified for HomeKit. Our goal is to have that completed by Q4 of this year. Arlo does not currently plan to support Apple HomeKit Secure Video, but we will support a range of other features that will enable Arlo cameras to participate in the HomeKit ecosystem

Het in- en uitschakelen van het systeem via HomeKit is helaas niet mogelijk, maar dat is volgens Falgiano een beperking vanuit Apple. Een mogelijke workaround is het gebruik van Siri Shortcuts, zodat je andere HomeKit-apparaten kunt meenemen in de automatisering. Dit zou gemakkelijk toe te voegen moeten zijn aan de Arlo-app, geeft Falgiano toe. Maar hij belooft nog niets.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 6 augustus.


Arlo is fabrikant van draadloze beveiligingscamera’s en maakte eerder deel uit van Netgear. In augustus 2018 ging het bedrijf echter naar de beurs en werd daarmee een zelfstandig bedrijf. Een halfjaar later werd bekend dat Arlo 11,7 miljoen stuks van de Arlo Pro beveiligingscamera heeft verkocht en 2,85 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Zij kunnen vanaf vandaag de firmware-update installeren, zodat de Arlo Pro en Arlo Pro 2 voortaan met HomeKit werken. De uitrol zou eigenlijk al in het eerste kwartaal van dit jaar plaatsvinden, maar nam wat meer tijd in beslag. Heb je een Arlo Base Station VMB4000 of een Arlo Base Station VMB4500, dan vind je een update in de Arlo-app voor iOS.

Arlo Pro 2 HomeKit-support

Na het installeren van de update kun je via de Arlo-app de HomeKit-code koppelen en zorgen dat de Pro en Pro 2 aan HomeKit worden toegeveogd. Vervolgens kun je de live videostream van je camera direct in de Woning-app bekijken. Je kunt dus de belangrijkste eigenschap van de Arlo-camera (live videobeelden) meteen tussen je andere HomeKit-accessoires bekijken, waardoor je de Arlo-app minder nodig hebt. Je kunt de beweging die de camera detecteert ook gebruiken voor andere HomeKit-automatiseringen, zoals het inschakelen van de lampen als er iemand langsloopt. Een Arlo Pro met basisstation is verkrijgbaar vanaf 249 euro. Je kunt er ook een camouflage-hoesje omheen doen, zodat het minder opvalt bij installatie in de tuin.

De updates worden geïnstalleerd op het basisstation, niet op de camera’s zelf. Mensen met een VMB4000 basisstation installeren firmwareversie 1.13.0.2_2776 en heb je een VMB4500, dan installeer je versie 1.13.0.2_2777.

Arlo Pro 2 camera kit

Arlo kondigde in januari ook de Arlo Ultra 4K aan, een nieuwe beveiligingscamera die in staat is om beelden in 4K en HDR op te nemen. Deze camera verscheen al in februari en is verkrijgbaar bij diverse winkels. Een enkele camera kost 499 euro en voor een dubbelpak ben je 799 euro kwijt. Deze camera zou ook ondersteuning voor HomeKit moeten krijgen, maar er is nog geen tijdplan voor bekendgemaakt. De Arlo Ultra heeft een basisstation met modelnummer VMB5000.

Netgear Arlo Pro 2

In iOS 13 komen er nieuwe HomeKit-functies bij, maar helaas staat Arlo (nog) niet in het rijtje van fabrikanten. Zo komt er HomeKit Secure Video, waarmee je opnames van je camera kunt opslaan in iCloud. Hoewel het gaat om een algemene functie voor HomeKit moeten fabrikanten nog wel zelf aanpassingen doen. Fabrikanten die meedoen zijn Logitech, Eufy, Netatmo en de Nederlandse fabrikant Robin. Toch krijg je als Arlo-gebruiker nog wel wat nieuwe functies in iOS 13, zoals de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot alle HomeKit-accessoires in een bepaalde kamer. Het opslaan van beelden in iCloud is echter niet zomaar mogelijk.

Zoek je meer HomeKit-camera’s? Kijk dan eens naar onze round-up:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.