BitTorrent Now op de Apple TV

BitTorrent Now-app laat je muziek en video’s streamen op iPhone en Apple TV

BitTorrent Now is een nieuwe streamingsdienst voor de iPhone en Apple TV die je nieuwe muziek en video's laat ontdekken van opkomende artiesten. De app was al eerder aangekondigd, maar is nu eindelijk beschikbaar in de App Store.

In juni schreven we al over BitTorrent Now, de nieuwe muziek- en videostreamingdienst van de makers van BitTorrent. Nu is de app officieel beschikbaar en kun je hem downloaden uit de App Store. BitTorrent Now laat je gecureerde muziek en video’s ontdekken van opkomende artiesten. Verschillende artiesten, muzikanten en filmmakers doen eraan mee.

BitTorrent Now op de Apple TV.

Nieuwe muziek en films ontdekken via BitTorrent Now

BitTorrent probeert de laatste tijd allerlei nieuwe dingen. Eerder schreven we nog over een nieuw live tv-kanaal op de Apple TV en Mac genaamd BitTorrent News. Nu is er dus deze nieuwe streamingdienst van het bedrijf. Je krijgt door een team van BitTorrent gecureerde muziek voorgeschoteld zodat je nieuwe muziek kunt ontdekken. Ook kun je je favoriete artiesten volgen en afspeellijsten maken. Er is tevens een tabblad met trending muziek en video’s.

BitTorrent Now met aanbevolen content. BitTorrent Now met een trending lijst.

Elke artiest kan op BitTorrent Now ook eigen content plaatsen. De artiesten kunnen hieraan meeverdienen door muzieknummers te verkopen. Wanneer ze ook video’s op de dienst hebben staan kunnen ze meeverdienen door advertenties die voor elke muziekvideo te zien zijn. Bij muzieknummers verdienen ze volgens de 90/10 verhoudingen en bij muziekvideo’s 70/30. Het gaat dus niet meer om het illegale verspreiden van muziek waar BitTorrent eerder om bekend stond.

BitTorrent Now op de Apple TV met muziek.

Synchroniseer je favoriete muziek en video’s tussen iPhone en Apple TV
Je kunt bij BitTorrent Now ook een eigen account aanmaken, waardoor je extra functies tot je beschikking hebt zoals het als favoriet markeren van nummers en video’s. Met dit account kun je zowel op je iPhone als je Apple TV inloggen en de dienst synchroniseert alles tussen je verschillende apparaten. Ben je bijvoorbeeld onderweg en zie je een leuke nieuwe muziekvideo maar stream je deze liever niet over 4G, dan maak je hem favoriet en kijk je hem thuis gemakkelijk terug op je Apple TV. Er is gek genoeg geen iPad-app beschikbaar van BitTorrent Now.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2016, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen bittorrent, films, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.