Reacties voor: Apple brengt iOS 9.2 met Mail Drop, Arabische Siri en verbeteringen voor Apple Music uit

iOS 9.2 is vandaag door Apple voor het grote publiek beschikbaar gesteld. Na de testperiode voor ontwikkelaars en geregistreerde gebruikers, brengt de update nu voor het grote publiek bugfixes en verbeteringen in de Safari View Controller en Muziek-app.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Is het gekloot ook weg als dat je toetsenbord in beeld krijg al je een whatsapp berichtje verstuurt vanuit je lockscreem
    Moet elke keer me iphone opnieuw opstarten anders krijg ik hem niet weg

  2. @roy: Wat bij mij werkt: Ontgrendel je telefoon via Touch ID/ toegangscode (dan bij het toetsenbord de nummers invoeren) en dan zodra je op het homescherm bent, swipe je naar links (spotlight) en dan verdwijnt ie 🙂

  3. Iemand enig idee of de bug wordt opgelost dat het scherm van de iPhone niet meer reageert?

  4. Build 13C75 van 18.11.2015. Deze release is identiek aan de de laatste iOS 9.2 Beta. Dus, beta testers zullen geen update zien verschijnen.

  5. Jailbreak update?

  6. Toch redelijk bizar dat Apple in drie weken niks heeft kunnen verbeteren ten opzichte van de laatste beta… Zelfde buildnumber

  7. Wel heel veel updates de laatste tijd.

  8. @Daan: deze uitspraak laat zien dat je niet begrijpt wat beta testen is…

  9. Origineel geplaatst door AJ
    @Daan: deze uitspraak laat zien dat je niet begrijpt wat beta testen is…

    Mijn verbazing zit hem meer in het feit dat ik me afvraag wat ze de afgelopen 3 weken hebben gedaan… De ipad pro bijvoorbeeld had vele problemen onder 9.1. In 9.2 moesten deze fouten worden opgelost. Waarom dan niet 2 weken eerder?

  10. Hoop dat het “push-probleem” van de mail verholpen is. Gebruik nu Outlook, en die pushed alles gewoon netjes.

  11. Ik heb problemen met Apple remote… (Apple tv 3)Iemand anders ook last van?

  12. Origineel geplaatst door Daan
    De ipad pro bijvoorbeeld had vele problemen onder 9.1. In 9.2 moesten deze fouten worden opgelost. Waarom dan niet 2 weken eerder?

    De iPad Pro heeft op 17.11.2015 een update gekregen, namelijk iOS 9.1 Build 13B144. Sinds 2.12.2015 wordt iOS 9.1 Build 13B143 niet meer ondertekend voor de iPad Pro.

  13. Eerste indruk. Vooral vloeiendere bewegingen op iPHone 6 Plus

    Echter is de bug nog steeds aanwezig waarbij de telefoon app het groterlettertype niet overneemt in de eerst twee tabs (favorieten en recent). Je stelt deze in via toegankelijkheid > grotere tekst en vette tekst.

    Er jammer als je een slechtziende bent.

    Weet iemand precies waar ik bugs kan melden?

  14. Volgens mij is de app switcher aangepast, nu is een swipe naar links een app terug in plaats van een heleboel. Vier apps terug is vier swipes. Is dit aangepast?

  15. wifi-connectie problemen opgelost ?

    regelmatig telefoon herstart gedoe met meerdere wifi netwerken soms werkt hij een hele tijd goed dan weer vliegt hij er steeds uit en gaat hij weer terug naar 4G

  16. Benieuwd of airplay ios 9.2 ipad naar atv2 weer beeld geeft. Sinds ios 9.x alleen geluid. Mijn iphone 4 met ios 7 doet het wel.

  17. Nog steeds last van spelfouten. Als ik bij een nieuwe mail het notificatiebalkje naar beneden haal, staat er ‘verplaats naar prul-lenmand’ i.p.v. ‘naar prullenmand’. Ik heb dit probleem al sinds iOS 9.0 op mijn iPhone 6 en iPad Air 2.
    Het is nog steeds niet opgelost. Ik heb uit frustratie mijn devices maar in het Engels gezet. Echt triest dit.

  18. Origineel geplaatst door tim
    Jailbreak update?

    In iOS 9.2 zijn nog eens drie (3) kwetsbaarheden verholpen die door Pangu gebruikt werden. Het Pangu Team heeft van Apple credits gekregen voor het vinden van deze kwetsbaarheden.

  19. @Jay: serieus?

  20. Is de bug waar soms een e-mail pushnotificatie in het berichtencentrum niet te verwijderen valt opgelost? Je kan niet meer op het kruisje klikken of op eender welk knop klikken als je de notificatie rechts swipet. Dit heb ik al sinds iOS 9.1!

  21. @michel: Bij mij heeft het gewerkt om het netwerk op nieuw te verbinden (wachtwoord) en de instellingen voor thuis deling in de  Apple tv te controleren cq herstellen.
    Alle instellingen even na lopen.

  22. Ben ik de enige die het idee heeft dat het lettertype in apps er iets anders uitziet?

  23. ICulture blijft blokkeren na een eerste keer. Wil je na een poosje weer iCulture gebruiken, dan staat de app vast. Door met de 4 vingers naar boven te schuiven, komt de app weer vrij.

  24. Verschrikkelijke update. Na 5 minuten iPhone 6s plus uit sluimerstand halen reageren de apps pas na 3 seconden. Begin t nu echt zat te worden met die half bakken updates,

  25. Origineel geplaatst door jan janssen
    wifi-connectie problemen opgelost ?

    Hier hoop ik ook op. Bij iOS8 gebruikte ik maar 10 tot 15% van mijn databundel, sinds iOS9 is wifi een drama. In november ruim 90% van bundel gebruikt, vooral nieuwsapps en Instagram zijn alleen te bekijken met 4G.

  26. @wesley: serieus? Draai de beta’s vanaf het begin en herken dat totaal niet.
    Geldt ook voor nog flink wat ander geklaag hier. WiFI problemen heb ik echt in maanden al niet meer gehad, niet op iOS en niet op OSX.

    “Verplaats naar prullenmand” ipv “Naar prullenmand” WTF?!?

    Quick reply vanuit WhatsApp werkt ook prima.

    Geluid streamen via Airplay, prima. Beeld ook, maar doe dat zo weinig dat ik daar geen handen voor in het vuur durf te steken. Airplay heeft in eerdere beta’s wel moeite gehad met het betrouwbaar streamen van muziek naar ATV 2. Geluid viel nogal eens weg, maar sinds de laatste 2 beta’s is dat ook verholpen.

  27. @ToMiKoN: Dat kan je bijvoorbeeld melden via de feedback app, die je krijgt bij deelname aan het publieke beta programma. Tip: goed afwegen of je hieraan mee wilt doen, want het gaat om beta software en het kan dus foutjes bevatten waar je hinder van kan ondervinden.

    @roy: ik heb er geen last meer van!

  28. @schuilnaam: Herkenbaar probleem.. Ik zet hem stand-by en unlock hem en dan werkt het scherm weer (6s plus)

  29. @Arjan Hoogenboom: Dank, ik ga het proberen

  30. Eeeuhm. Net een telefoontje gepleegd met iOS 9.2. Tijdens het bellen lockt mijn telefoon en dus moet ik eerst unlocken voordat ik kan ophangen. Heeft iemand anders dat ook?

  31. Omdat ik mijn wekker heb gezet, is die niet gaan installeren vannacht… Oke had dat echt niet anders gekund ?

  32. Sinds ik iOS 9 heb is mijn iphone traag, slecht en vreselijk, loopt vaak vast scherm reageert niet noem
    Het maar het is echt niet normaal hopen dat nu weg is

  33. Dat de camera adapter nu ook op de iphone zou werken ( volgens release notes) moet ik nog checken maar zou super zijn!

  34. @schuilnaam: Heb het nog niet gehad in iOS 9.2.
    Maar weet wel dat je eraf kan door de home button ingedrukt te houden tot Siri komt.

    Stuk sneller dan resetten.

  35. @Ewout: Verdorie ik lees wat jij schrijft en moest daarna bellen
    En ja zelfde probleem
    Ben wel een beetje klaar met die updates die problemen oplossen en nieuwe brengen

  36. Heeft iemand ook het probleem als je wilt streamen naar Apple tv dat je Apple tv niet opstart? Voorheen onder iOS 8 en eerder deed ie dat wel.

  37. Waar blijft de updae voor itunes op windows 7

  38. @timosha: Het is nog steeds een beta, geen golden master dus is niet helemaal identiek, beta is nog iets onstabieler.

  39. @simlockvrij: Echt waar. Ik heb geen idee hoe dit kan. Alle iPhone- en iPadgebruikers bij mij thuis met iOS 9 hebben hier last van. Ik heb mijn toestellen teruggezet naar fabrieksinstellingen, helemaal hersteld, maar niks lijkt te helpen.

  40. Wel vervellend dat ik nu problemen heb met de synchronisatie van mijn contactpersonen. Niet alle contactpersonen verschijnen op mijn iPad, wel in mijn iPhone!!??

  41. Er is wel nog een manier om van de beta naar de publieke versie te gaan zonder downgrade, heb het ook al bij die van mij gedaan.
    Gewoon de ios 9.2 filmware downloaden op redmond.com (kan wel een paar uur duren als de servers het druk hebben), dan steek je je iphone in je mac, ga je naar itunes, houd de knop links onder tussen de ctrl en de comand in terwijl je op update zoeken drukt. Dan krijg je je finder en tik je gewoon de naam van je bestznd in rechtsboven en klik je erop en gaat je iphone die downloaden. Dan ben je geen gegevens kwijt en moet je ook geen reservekopie maken.

  42. Origineel geplaatst door Nick
    Omdat ik mijn wekker heb gezet, is die niet gaan installeren vannacht… Oke had dat echt niet anders gekund ?

    Ja, gewoon wekker niet zetten en zelf op tijd wakker worden.

  43. @Jay: de door jouw genoemde spellingsfout heeft te maken met kleinere schermen, zoals de iPhone 5(s). Daar is het afbreekstreepje nodig om de tekst onder elkaar te zetten. Dus
    “Naar prul-
    lenmand”

  44. Origineel geplaatst door Gabor
    Dat de camera adapter nu ook op de iphone zou werken ( volgens release notes) moet ik nog checken maar zou super zijn!

    Yes het werkt!
    -SD kaart in sd adapter 30- pins
    -sd adapter in 30 pins to lightning adapter
    -30 pins to lightning adapter in iphone 6s plus

    Zo hebben we nog wat aan die oude zooi haha

  45. Origineel geplaatst door Ewout
    Eeeuhm. Net een telefoontje gepleegd met iOS 9.2. Tijdens het bellen lockt mijn telefoon en dus moet ik eerst unlocken voordat ik kan ophangen. Heeft iemand anders dat ook?

    Hoe wist je het nummer van iOS 9.2? 😉

  46. Ik heb sinds de update problemen met email. Ik krijg geen originele emailtjes meer binnen maar een bericht met “Attention: Bounced Message Notification, message count”. Mailbox zit niet vol ofzo. Iemand nog meer problemen hiermee?

  47. Ik draai nog steeds een oude public beta van 9.1 in de hoop dat ik binnenkort kan updaten naar een final release van 9.2, maar ik zie nog steeds alleen de public beta 4. Ik heb me wel al lang uitgeschreven voor het beta programma. Iemand enig idee?

  48. Sinds de update kan ik niet meer vloeiend door alle openstaande apps op m’n iPhone 6s vegen. Ik moet ze nu een voor een langs gaan. Meer mensen die hier last van hebben? Suggesties voor een oplossing? Hoor ‘t graag!

  49. Geweldig! Met IOS9.1 zat er een kraak in de muziek als ik die via USB afspeelde in mijn Opel Ampera. Met IOS9.2 is het opgelost! Kraak helder geluid!

  50. Wanneer je iPhone is vergrendelt en je bent muziek aan het luisteren en drukt op volgende nummer dan duurt dat langer t.o.v. iOS 9.1. Best wel storend als je gewend dat dit sneller gebeurt zoals in iOS 9.1

  51. Weet iemand of maildrop apart geactiveerd moet worden en zo ja hoe doe je dat voor een gmail account ?

  52. @Sander: dat dacht ik ook. Het lettertype lijkt iets strakker en helderder.

  53. Origineel geplaatst door Marin
    Er is wel nog een manier om van de beta naar de publieke versie te gaan zonder downgrade, heb het ook al bij die van mij gedaan.
    Gewoon de ios 9.2 filmware downloaden op redmond.com (kan wel een paar uur duren als de servers het druk hebben), dan steek je je iphone in je mac, ga je naar itunes, houd de knop links onder tussen de ctrl en de comand in terwijl je op update zoeken drukt. Dan krijg je je finder en tik je gewoon de naam van je bestznd in rechtsboven en klik je erop en gaat je iphone die downloaden. Dan ben je geen gegevens kwijt en moet je ook geen reservekopie maken.

    Ja gewoon installeren als die er is en niet automatisch laten doen, je kan echt wel even zonder je telefoon paar min.

  54. iOS 9.2 lijkt nogal wat ellende te veroorzaken. Zijn dit individuelen gevallen? Of hebben jullie het idee dat er ‘standaard’ iets verkeerd gaat bij iedereen na het updaten naar 9.2?

  55. @Jeroen: Geen enkel probleem tegengekomen tot nu toe op m’n 6s plus. Heb update nu 24 uur d’r op en zelfs OTA gedaan ipv via iTunes.

  56. @Brian Monninkhof: Het gaat om een iPhone 6 en de tekst staat gewoon op een lijn. Ik heb het niet over wanneer je je notificatiescherm geheel naar beneden haalt en vervolgens de melding naar links schuift. Ik heb het over wanneer je een mail binnenkrijgt en het notificatiebalkje van de nieuwe mail naar beneden schuift. Zie foto.

    pic.twitter.com/TXzd0UZBPo— Jay (@jayrayskull) December 9, 2015

  57. @Yvette: Dit is geen bug, maar een feature. De enige ‘oplossing’ is dus waarschijnlijk terug naar 9.1, of er mee leren leven.😕

    Veel mensen (ook ik) baalden juist van de taskswitching zoals die sinds 9.0 werkte. Kennelijk heeft Apple nu naar die klachten geluisterd, en een aanpassing gedaan waar weer andere mensen (zoals jij) ongelukkig mee zijn. Vind het persoonlijk overigens ook maar een heel kleine verbetering, eerder een ‘minder slechte’ dan een ‘betere’ oplossing.

    Over taskswitching zoals iOS 7 en 8 gebruikten waren volgens mij véél minder klachten. Als Apple niet tegenwoordig zo slecht het “if it ain’t broken, don’t fix it” principe zou begrijpen zouden we dit gedoe helemaal niet hebben gehad 😢

  58. Ik heb heen 4g meer sinds ik de update geïnstalleerd heb. Wat kan ik daar aan doen?

  59. Afmelden van het beta programma en opnieuw installeren via opnieuw instellen gaat zeker niet he? Kan waarschijnlijk alleen via iTunes?

  60. Ik heb sinds de update problemen met verificatie van mijn 06-nummer binnen verschillende apps. Heb al gezocht bij de privacy instellingen maar niets kunnen vinden… Iemand een idee?

  61. @Yvette: had ik ook maar dan met iPhone 6. Oplossing voor mij was een frisse indeling: backupje maken > iPhone herstellen > backupje terugzetten > go! 🙂

  62. @Rick: ik heb juist in 9.2 problemen met de mail gekregen. Die loopt vast. Dwz scherm bevroren tot na enkele minuten of opnieuw opstarten van mail het weer werkt. Heel irritant.

  63. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Yvette: Dit is geen bug, maar een feature. De enige ‘oplossing’ is dus waarschijnlijk terug naar 9.1, of er mee leren leven.😕
    Veel mensen (ook ik) baalden juist van de taskswitching zoals die sinds 9.0 werkte. Kennelijk heeft Apple nu naar die klachten geluisterd, en een aanpassing gedaan waar weer andere mensen (zoals jij) ongelukkig mee zijn. Vind het persoonlijk overigens ook maar een heel kleine verbetering, eerder een ‘minder slechte’ dan een ‘betere’ oplossing.
    Over taskswitching zoals iOS 7 en 8 gebruikten waren volgens mij véél minder klachten. Als Apple niet tegenwoordig zo slecht het “if it ain’t broken, don’t fix it” principe zou begrijpen zouden we dit gedoe helemaal niet hebben gehad 😢

    Over dat taskswitching het volgende: Als je iPhone op “verminder beweging” staat zal dit ook doorgevoerd worden binnen de taskswitching.
    Probeer het maar eens… 😉

  64. Origineel geplaatst door jan janssen
    wifi-connectie problemen opgelost ?

    Origineel geplaatst door R K
    Hier hoop ik ook op. Bij iOS8 gebruikte ik maar 10 tot 15% van mijn databundel, sinds iOS9 is wifi een drama. In november ruim 90% van bundel gebruikt, vooral nieuwsapps en Instagram zijn alleen te bekijken met 4G.

    Ga naar Instellingen > Mobiel Netwerk > Helemaal naar onder > Schakel Wi-Fi-assistentie uit. Dit zorgt er namelijk voor dat bij slecht wifi bereik het mobiele netwerk NIET wordt gebruikt.

  65. @Hardiko: zelfde soort probleem bij mij, na update 9.2 op de ipodtouch 5 gen.: Tijdens het intikken van een e-mailbericht ‘bevriest’ het scherm. Alleen ‘home’knop biedt uitkomst. Bug!

  66. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.