tvOS 9.1 verschenen voor vierde generatie Apple TV

Apple heeft tvOS 9.1 beschikbaar gesteld voor het grote publiek. tvOS 9.1 is de eerste grotere update voor de nieuwe Apple TV sinds deze sinds eind oktober verkrijgbaar is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV met tvOS.

Apple heeft vanavond de definitieve versie van tvOS 9.1 beschikbaar gesteld voor de vierde generatie Apple TV. De allereerste beta van deze update verscheen op 3 november 2015. Omdat de Apple TV geen releasenotes op het scherm weergeeft, is het op dit moment onduidelijk wat er allemaal nieuw is en welke bugs en problemen Apple in deze release opgelost heeft.

tvOS 9.1: Siri voor Apple Music en Remote-app werkt eindelijk

Al bij de eerste beta van deze update liet Apple weten dat er verbeteringen zijn op het gebied van netwerkfuncties, in-app aankopen en het bladeren door de interface.

Als nieuwe functie is er nu de mogelijkheid om met Siri te zoeken in Apple Music, maar dit werkt uiteraard alleen voor landen waarin dit al wordt ondersteund (zoals de Verenigde Staten). Je kunt dan bijvoorbeeld vragen ‘Speel Radiohead’s laatste album’ of ‘Wat was het populairste liedje van 2013?’. Deze commando’s moet je uiteraard in het Engels geven.

Een andere verbetering is dat nu de Remote-app voor iOS kan worden gebruikt op de Apple TV 4. Eerder wekte Apple de indruk dat er geen update voor de Apple TV 4 meer zou komen voor de Remote-app. Dit maakt het makkelijker om tekst in te voeren en het is ook een uitkomst als je de standaard afstandsbediening bent kwijtgeraakt. Dit bespreken we in een apart artikel:

Bekijk ook

Remote-app voor iOS nu geschikt voor Apple TV 4

De Remote-app voor de iPhone werkt nu met de nieuwe Apple TV 4. Dat maakt het makkelijker om teksten en wachtwoorden in te voeren.

De update is binnen te halen via Instellingen > Systeem > Software-updates. De Apple TV controleert zo vanzelf of er een nieuwe versie van tvOS beschikbaar is. Je kunt ook wachten totdat de Apple TV de update automatisch geïnstalleerd heeft. Dit moet wel aangezet worden bij Instellingen > Systeem > Software-updates.

Zie je de update nog niet? De update is pas net verschenen, waardoor je even geduld moet hebben voordat deze op jouw systeem verschijnt.

Meer over tvOS

tvOS is het besturingssysteem waar de nieuwste Apple TV op draait. Dankzij tvOS is er met de vierde generatie Apple TV veel meer mogelijk dan met de vorige generatie. Zo kunnen ontwikkelaars zelf apps maken en in de bijbehorende App Store plaatsen.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.
Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.