iOS 12 onbekende functies

iOS 12 op 78% van alle recente toestellen, maar iOS 13 wordt al druk getest

Apple heeft nieuwe cijfers vrijgegeven over het gebruik van iOS 12. Uit statistieken van de App Store blijkt dat 78% van de recente toestellen op iOS 12 zit. Ondertussen is Apple ook al druk bezig met het testen van iOS 13.

Eens in de zoveel tijd geeft Apple een update over de gebruiksstatistieken van iOS. Apple meet het gebruik via bezoekjes aan de App Store. In oktober bleek al dat meer dan de helft van de gebruikers op iOS 12 zit en nu bijna drie maanden later is dit aantal onder recente toestellen gestegen tot 78%. Maar in de laatste paar maanden is het interne gebruik van iOS 13 flink gestegen, zo blijkt uit cijfers van MacRumors.

iOS 12 op 78% van recente toestellen

Voor het eerst geeft Apple twee metingen voor het gebruik van iOS. Apple kijkt nu naar het gebruik van recente toestellen (modellen die in de afgelopen vier jaar geïntroduceerd zijn) en naar alle actieve devices. Voor de toestellen van de afgelopen vier jaar kijkt Apple dus naar modellen vanaf de iPhone 6s, die in 2015 geïntroduceerd werd. Voor iOS 12 is dit dus 78%. De rest van de modellen zitten nog op iOS 11 (17%) of ouder (5%). Dit zijn dus allemaal toestellen die geschikt zijn voor iOS 12.

Gebruik van iOS 12 op 78% van recente toestellen.

Als je ook oudere modellen meerekent, zoals de iPhone 6 en iPhone 5s, dan is het percentage op iOS 12 een stukje lager. 75% van alle toestellen draait dan op iOS 12. Ook hier is iOS 11 verantwoordelijk voor 17%, gevolgd door 8% die op een oudere versie zit. De cijfers zijn een stuk hoger dan een jaar geleden, toen rond dezelfde periode nog maar 65% van alle toestellen op de meest recente versie (iOS 11) zat.

Apple test iOS 13

Dat betekent niet dat Apple achterover gaat zitten leunen en wacht tot het percentage steeds hoger wordt. Apple is al een flinke tijd bezig met het testen van iOS 13, die vermoedelijk in juni gepresenteerd wordt tijdens de WWDC 2019. Uit cijfers van MacRumors blijkt dat er sinds oktober steeds meer toestellen via iOS 13 de website bezoeken. In de afgelopen maanden is dit aantal licht gestegen, al werd dit richting de feestdagen wat minder.

iOS 13 teststatistieken.

Het is niet vreemd dat een testversie van iOS 13 nu al in het wild gesignaleerd is. Apple test intern al maanden van tevoren allerlei vroege versies, nog ver voordat de eerste beta voor ontwikkelaars verschijnt. iOS 13 lijkt een spannende update te worden, met allerlei verbeteringen die het niet in iOS 12 gered hebben. Het zou zomaar kunnen dat het startscherm van de iPhone en iPad er straks anders uitziet. Ook verwachten we verbeteringen voor de iPad multitasking, waardoor je bijvoorbeeld meer schermen van dezelfde app kan gebruiken.

Meer over iOS 13 lees je in onze softwarepagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2019, 10:14
Bron Bron MacRumors
Categorie iOS
Onderwerpen ios 12, ios 13
Software iOS 12, iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.