iOS 12 review

Helft van iOS-gebruikers zit nu op iOS 12

Volgens cijfers van Apple is meer dan de helft van de iOS-gebruikers nu overgestapt naar iOS 12. De teller staat momenteel op 53 procent voor geschikte iPhones, iPads en iPod touch-modellen.

iOS 12 op 53 procent

Even leek het erop dat iOS 12 aanvankelijk minder snel geïnstalleerd werd. Dat zou te maken kunnen hebben met slechte ervaringen die mensen hadden met iOS 11, waardoor ze dit jaar extra voorzichtig waren. iOS 12 is nu de meest gebruikte versie van iOS, terwijl het gebruik van iOS 11 is gezakt naar 40 procent. Eerdere iOS-versies zijn goed voor de resterende 7 procent.


Als je kijkt naar alle iOS-apparaten die nog in gebruik zijn, inclusief de wat oudere, dan staat iOS 12 op ongeveer 50 procent van de toestellen. iOS 11 is goed voor 39 procent en de oudere versies voor 11 procent.

iOS 12 adoptie in oktober 2018

Het is de eerste keer sinds de release van iOS 12 dat er officiële cijfers verschijnen. Vlak voor de release liet Apple nog weten dat iOS 11 op 85 procent van de toestellen stond en dat zal ook het maximale zijn wat er met iOS 12 ongeveer mogelijk is.

Sneller dan iOS 11
Er waren eerder al wel onofficiële cijfers over de adoptie van iOS 12, die de indruk wekten dat het allemaal wat trager ging dan bij iOS 11. Dat wordt nu enigszins weersproken door de officiële cijfers van Apple. Pas in november haalde iOS 11 de 52 procent van actieve toestellen, terwijl iOS 12 begin oktober dit percentage al voorbij is.

Het zou ermee te maken kunnen hebben dat Apple meer nadruk heeft gelegd op performance en stabiliteit, ook voor oudere apparaten. Dat iedereen met een iOS 11-toestel meteen naar iOS 12 kan overstappen, helpt ook. Volgens MacSparky is er dan ook sprake van dat het vertrouwen terug is: “Dit is het eerste jaar sinds iOS 7 dat er niet minimaal één persoon vroeg of het ‘veilig’ was om te installeren”. Gebruikers durven weer updates te installeren.

Toch zijn er ook bij iOS 12 problemen en bugs opgedoken voor sommige mensen. We hebben ze voor je verzameld in een speciaal artikel. Ook vertellen we je in onze iOS 12 review over de belangrijkste vernieuwingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2018, 8:34
Categorie iOS
Onderwerp ios 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.