iOS 10-notificaties met 3D Touch.

Rijke notificaties van iOS 10 komen ook naar oudere toestellen zonder 3D Touch

De notificaties in iOS 10 worden een stuk geavanceerder, doordat je bijvoorbeeld vanuit een notificatie een heel chatgesprek kunt bekijken. Deze rijkere notificaties komen echter ook naar oudere toestellen zonder 3D Touch.

Goed nieuws voor iedereen die geen iPhone 6s of iPhone 6s Plus heeft: de rijke notificaties van iOS 10 komen ook beschikbaar op oudere modellen. Dit heeft Apple aan ontwikkelaars laten weten in de releasenotes van de eerste beta. Tijdens de WWDC-presentatie werd de functie alleen gedemonstreerd op de iPhone 6s met 3D Touch, maar het moet later ook mogelijk zijn op modellen die geen drukgevoelig scherm hebben.

iOS 10-notificaties met 3D Touch.

Rijkere notificaties in iOS 10

Maar wat houdt zo’n nieuwe notificatie precies in? Met iOS 10 is het mogelijk om direct vanaf het toegangsscherm op een notificatie te reageren, zonder dat je deze eerst naar links hoeft te vegen en op Antwoord hoeft te tikken. Bovendien geeft zo’n rijke notificatie veel meer info. Een notificatie van de Berichten-app laat bijvoorbeeld niet alleen je nieuwe bericht zien, maar toont ook het hele gesprek als je er stevig op drukt. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook de foto’s in een gesprek bekijken, zonder dat je de hele app hoeft te openen.

Deze functie is in de eerste beta alleen beschikbaar op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, omdat de functie gebruikt maakt van 3D Touch. Maar nu Apple heeft laten weten dat de optie ook beschikbaar komt op oudere apparaten, is dit goed nieuws voor mensen met bijvoorbeeld een iPhone 6 of de pas verschenen iPhone SE. Het is echter nog onduidelijk hoe Apple dit gaat integreren. Mogelijk werkt dit door je vinger wat langer op de notificatie te drukken.

In ons iOS 10-artikel lees je meer over alle onthullingen wat betreft de nieuwste versie van iOS. Wil je nou alles nalezen over de complete WWDC-keynote, lees dan onze aparte round-up met de belangrijkste punten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2016, 18:15
Categorie iOS
Onderwerpen 3d touch, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.