iOS 10 beta 2 nu te downloaden: dit is er nieuw

Apple heeft de tweede beta van iOS 10 vrijgegeven. In deze tweede beta zijn flink wat kleine veranderingen doorgevoerd, zoals een andere Siri-animatie en een nieuwe Nederlandse voorleesstem.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 beta 2 infoschermApple heeft vanavond de tweede beta van iOS 10 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Apple kondigde iOS 10 aan tijdens de WWDC van 2016 en geeft een hele hoop nieuwe functies, verbeteringen en nieuwe mogelijkheden voor de iPhone en iPad. De eerste beta kwam vlak na de WWDC-keynote beschikbaar en zojuist heeft Apple dus de tweede beta uitgebracht.


Update 21:00 uur: Let op, we krijgen veel meldingen van mensen met een iPad Pro 9,7-inch die problemen ondervinden met iOS 10 beta 2. Wees dus terughoudend met het updaten.

Update 21:15 uur: Onze lijst met ontdekkingen is flink gegroeid. Heb jij nog meer ontdekt? Laat het ons weten!

Beta 2 voor iOS 10

iOS 10 bevat een hele reeks aan vernieuwingen en verbeteringen. Zo heeft het toegangsscherm een metamorfose gekregen, terwijl ook de widgets en notificaties een nieuw uiterlijk hebben. Het Bedieningspaneel heeft meer functies gekregen en Apple heeft een nieuwe Home-app toegevoegd. Een andere veelgevraagde functie die Apple toegevoegd heeft is de mogelijkheid om standaardapps te verbergen, waarna je ze uit de App Store opnieuw kunt downloaden. Ben je benieuwd naar alle grote vernieuwingen in iOS 10, dan lees je dat in het aankondigingsartikel. In ons aparte overzicht lees je veel meer over alle kleine ontdekkingen en vernieuwingen die Apple in iOS 10 toegevoegd heeft. Wil je alle iOS 10-artikelen rustig nalezen, dan vind je die in ons iOS 10 overzicht.

Bekijk ook

Apple kondigt iOS 10 aan: dit zijn de nieuwe functies

Apple heeft iOS 10 aangekondigd. Lees hier over de nieuwe functies die op WWDC 2016 zijn onthuld.
Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.

De afgelopen dagen zijn ontwikkelaars al druk aan de slag geweest met de eerste beta van iOS 10, maar vanavond heeft Apple de tweede beta vrijgegeven. Voorlopig is de betaversie alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, want de eerste publieke betaversie komt pas ergens in juli beschikbaar.

iOS 10 beta 2: dit is er nieuw!

Beta 2 blijkt bomvol allerlei leuke ontdekkingen te zitten, waarbij de iCulture-lezers ook hebben meegeholpen om ze te ontdekken. Hieronder vind je enkele vernieuwingen:

  • Iets kleiner lettertype in Apple Music, plus wat veranderingen in de menu’s en de muziekspeler (via @rolandvrut).
  • Automatisch vullen van je Apple Watch met muziek: je kunt nu kiezen voor het vullen met willekeurige nummers of slim vullen, waarbij de muziek die je leuk vindt automatisch wordt gekozen.
  • Siri kan weer Nederlandse sportuitslagen geven. Dat was sinds de invoering van Nederlandse Siri verdwenen.

Apple Music Radio iOS 10 beta 2 Apple Music ontdekken iOS 10 beta 2

  • In Safar kun je snel alle open tabbladen sluiten of direct een nieuw tabblad maken. Dit doe je door lang op de tabbladknop te drukken.
  • Bij Stemmen is een nieuwe voorleesstem toegevoegd, namelijk Claire. Je kunt kiezen uit een standaardstem of stem met verbeterde kwaliteit, net zoals bij de al langer beschikbare stem Xander.

Nieuwe vrouwelijke voorleesstem in iOS 10 beta 2 #iculturenl

Een video die is geplaatst door iCulture (@iculture.nl) op

  • Route bekijken in de Activiteit-app. Na het sporten kun je de afgelegde route op de kaart bekijken. Gele stipjes geven aan dat je stilstond, bijvoorbeeld bij een stoplicht. Groene stipjes geven aan dat er hoogteverschil was.
  • Het Vandaag-scherm is weer terug in het Berichtencentrum. Voorheen kreeg je alleen notificaties te zien, nu kun je naar rechts vegen om het Vandaag-scherm weer te zien. Je krijgt het te zien als je van boven naar beneden veegt.
  • In iOS 10 is ‘slide to unlock’ verdwenen. Je moet nu gewoon op de homeknop drukken. In het Toegankelijkheidsmenu vind je bij ‘Thuisknop’ nu de optie ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’. Dit zorgt ervoor dat je je iPhone kunt ontgrendelen door je vinger op de Touch ID-sensor te leggen, in plaats van te drukken.
  • Er is een nieuwe hoofdtelefoonknop in Apple Music verschenen, waarmee je kunt kiezen waarmee een nummer afgespeeld moet worden, bijvoorbeeld AirPlay, Bluetooth of iPhone. Voorheen moest je hiervoor het Bedieningspaneel openen.
  • Optie voor orgaandonatie nu beschikbaar in de Gezondheid-app (nog niet gevonden in de Nederlandstalige Gezondheid-app).
  • App Store werkt nu in Split View op de iPad Pro.
  • De Feedback-app is beschikbaar voor meer gebruikers.
  • Het HomeKit-icoontje in de Instellingen is gewijzigd naar het gele Home-appicoon.
  • Nieuw HomeKit-icoontje in Bedieningspaneel.
  • In het Berichtencentrum is ‘Gemist’ vervangen door ‘Recent’.
  • De iMessage-stickerpakketten waar we eerder over hebben geschreven staan nu ook in de iMessage Store.

Sticketpakket iOS 10 Sticketpakket iOS 10

  • De 3D Touch-acties voor zaklamp en timer zijn nu voorzien van icoontjes. Voorheen stond er alleen maar tekst (zie hieronder).

iOS 10 beta 2 icoontjes bij Timer

iOS 10 beta 2 icoontjes bij Zaklamp

  • Nieuwe icoontjes voor Apple TV en speakers in de AirPlay-instellingen van het Bedieningspaneel.
  • Apple Kaarten-app bevat nu optie voor locatie waar je je auto geparkeerd hebt.
  • In de Berichten-app kun je nu kiezen voor afbeeldingen in lage kwaliteit, om data te sparen.
  • Nieuw filtericoon in de Mail-app, zie hieronder.

Mail: nieuw filtericoon in iOS 10 beta 2

  • Bij gebruik van 3D Touch op een map met badgenummer krijg je nu het aantal badges per app te zien. Voorheen kreeg je het aantal ongelezen berichten per app.
  • Knop om muziek toe te voegen is terug bij afspeellijsten (via Arjan, zie reacties).
  • Het oude typegeluid is terug (via Job, zie reacties).
  • Nieuwe animatie bij het opstarten van Siri.
  • iMessage-stickers kun je doorsturen naar mensen met iOS 9 (via N1mber, zie reacties).
  • Connect is nu voor niet-abonnees bereikbaar op het Voor Jou-tabblad in de Muziek-app. Voorheen stond op deze pagina alleen Apple Music-reclame.
  • Nieuwe ontgrendel-animatie op het lockscreen (zie filmpje hieronder).

https://vine.co/v/5aXKihDq5Og

Beta 2 van iOS 10 downloaden

De tweede beta van iOS 10 is beschikbaar voor iedereen die de eerste beta al op haar iPhone of iPad had draaien. De update verschijnt vanzelf bij Instellingen > Algemeen > Software-update. De tweede beta is pas net verschenen, waardoor het even kan duren voordat hij ook bij jou zichtbaar is.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 104 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.