KNLTB ClubApp laat ook het weer op de club zien.

Geen tennispartner? Met de KNLTB ClubApp vind je een speelmaatje

De nieuwe KNLTB ClubApp voor de iPhone is er speciaal voor tennisspelers die op zoek zijn naar een tennismaatje. De app brengt je ook op de hoogte van jouw tennisclub, kan een baan reserveren en helpt je zoeken naar een tennismaatje.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

KNLTB ClubApp laat ook het weer op de club zien.
Tennis is een individuele sport, maar je hebt toch wel altijd een tennismaatje nodig om tegen te spelen. De nieuwe tennisapp KNLTB ClubApp maakt het een stuk makkelijker om een geschikte tennispartner te vinden van een gelijk niveau, zodat je makkelijk een geschikte tennispartner kunt vinden. In september schreven we al over de komst van deze nieuwe tennisapp, maar vandaag is deze eindelijk beschikbaar. Wij mochten voor de release al even in de app duiken.

KNLTB ClubApp moet clubgevoel versterken

De nieuwe ClubApp van de officiële Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) lanceert vandaag met 1700 tennisverenigingen die bij elkaar 600.000 leden vertegenwoordigen. Echter zijn nog niet alle verenigingen direct aangesloten, want de app gaat van start met H.T.V. Ten Woude in Heerenveen, T.C. Roomburg in Leiden, T.V. Wapenveld, T.V. Montfoort en Z.T.C. Shot in Zeist. Er komen ook clubspecifieke apps in de App Store die qua functionaliteiten hetzelfde zijn als de algemene KNLTB ClubApp.

Tennismaatje zoeken met KNLTB ClubApp

Na het selecteren van jouw vereniging moet je inloggen met je eigen bondsnummer en wachtwoord. Daarna kun je in de app de beschikbaarheid van de banen checken bij jouw gekozen vereniging. Indien er een baan beschikbaar is, kun je deze meteen reserveren. Je kiest hiervoor een medespeler, datum en tijd. Door middel van pushberichten helpt de app je herinneren dat je een baan gereserveerd hebt, bijvoorbeeld een uur voor aanvang. Met de app zoek je dus ook naar een geschikte tennispartner, waarbij je ook gericht kunt zoeken op leeftijd, niveau en gewenste speeldag. De app omschrijft dit als een soort tennis-Tinder. Bovendien krijg je ook suggesties voor tennismaatjes, op basis van je eigen voorkeuren.

De app heeft ook een aparte agenda met daarin bijvoorbeeld de geplande toernooien van jouw club. Je kunt bovendien in je eigen profiel aangeven welke persoonlijke informatie je wil delen, zoals je mailadres en telefoonnummer. Als je dit deelt, kunnen andere gebruikers via de app contact met jou opnemen om bijvoorbeeld een tennisafspraak te maken. Handig, maar je wil natuurlijk ook niet de hele dag door gebeld worden door potentiële tennismaatjes.

Tennismaatje zoeken in KNLTB ClubApp. Een tennisbaan afhangen (reserveren) in KNLTB ClubApp.

De app moet ook voordeel opleveren voor de aangesloten clubs, want het is met de app mogelijk om een zogenaamde laddercompetitie op te zetten en pushberichten te versturen. De app geeft ook het laatste nieuws over jouw tennisclub, zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten. De ClubApp moet er vooral voor zorgen dat het clubgevoel toeneemt en je je meer verbonden voelt met je eigen vereniging.

De KNLTB ClubApp is gemaakt in samenwerking met het IT-bedrijf LISA. Dit bedrijf maakte ook al vele clubapps voor Nederlandse hockeyclubs en werkt daarvoor samen met de Nederlandse Hockey Bond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2016, 16:32
Categorie Apps
Onderwerpen sport, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.