Apple brengt tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch uit

Apple heeft zojuist de tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch vrijgegeven. De derde beta is beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij de nieuwe functies verder kunnen uitproberen.

watchOS 3 met wijzerplaten voor de Apple Watch.
De eerste beta van watchOS 3 staat nu een week of drie op de Apple Watches van ontwikkelaars. Vanavond verschijnt de tweede beta, voorlopig alleen voor ontwikkelaars. watchOS 3 werd tijdens de WWDC aangekondigd en bevat meerdere verbeteringen, vooral wat betreft de snelheid van apps.


Bekijk ook

watchOS 3 voor Apple Watch onthuld

Apple heeft zojuist watchOS 3 aangekondigd. In dit artikel lees je meer over alle functies.

Beta 2 van watchOS 3 voor Apple Watch

In watchOS 3 ligt de focus op snellere apps, meer standaardapps en het verbeteren van je (mentale) gezondheid. Zo starten je favoriete apps sneller op dankzij de nieuwe Dock en zijn er vier nieuwe apps toegevoegd: Home, Ademhaling, Herinneringen en Zoek mijn Vrienden. Daarnaast kent de Activiteit-app verbeteringen en kun je je prestaties delen met vrienden. Ook zijn er veel nieuwe complicaties en wijzerplaten en andere kleine verbeteringen. Al onze watchOS 3-artikelen vind je in een apart overzicht.

Bekijk ook

Apple Watch Dock gebruiken voor apps: zo werkt het

Het Apple Watch Dock zorgt ervoor dat je je favoriete Apple Watch-apps altijd binnen handbereik hebt. Ontdek hoe het Dock van de Apple Watch werkt en hoe je apps kunt toevoegen en verwijderen.

De tweede beta van watchOS 3 is zojuist door Apple beschikbaar gesteld, zodat ontwikkelaars met een Apple Watch hiermee aan de slag kunnen gaan. Zoals gebruikelijk is deze beta alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en komt er zeer waarschijnlijk geen publieke beta beschikbaar.

SOS-functie voor de Apple Watch

Nieuw in de tweede beta, is de SOS-functie die tijdens de WWDC-keynote werd getoond. Door op de platte zijknop te drukken krijg je een SOS-optie in beeld. Druk je 6 seconden op de knop, dan zullen de hulpdiensten automatisch worden gewaarschuwd. Je kunt het gesprek daarna nog wel afbreken door op het scherm te drukken en Annuleren te kiezen.

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe complicaties, wijzerplaten en meer in watchOS 3 op de Apple Watch

Wat is er allemaal nog meer nieuw in watchOS 3 op de Apple Watch? Er zijn heel veel nieuwe complicaties en wijzerplaten, maar je kunt bijvoorbeeld ook makkelijker een emoji vinden en een wijzerplaat instellen.

Ook heel fijn: Mickey Mouse geeft in watchOS 3 beta 2 de juiste tijd (niet langer “het is half voor half acht”) en wenst je ook nog goede nacht!

Minnie Mouse watchface

Beta 2 watchOS 3 downloaden

De tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch is beschikbaar voor iedere ontwikkelaar die de eerste beta ook al op zijn of haar Apple Watch heeft draaien. Je vindt de update in de Watch-app bij Mijn Watch > Algemeen > Software-update. watchOS 3 voor de Apple Watch komt waarschijnlijk rond september beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.