watchOS 3 met wijzerplaten voor de Apple Watch.

Apple brengt tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch uit

Apple heeft zojuist de tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch vrijgegeven. De derde beta is beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij de nieuwe functies verder kunnen uitproberen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 3 met wijzerplaten voor de Apple Watch.
De eerste beta van watchOS 3 staat nu een week of drie op de Apple Watches van ontwikkelaars. Vanavond verschijnt de tweede beta, voorlopig alleen voor ontwikkelaars. watchOS 3 werd tijdens de WWDC aangekondigd en bevat meerdere verbeteringen, vooral wat betreft de snelheid van apps.

Beta 2 van watchOS 3 voor Apple Watch

In watchOS 3 ligt de focus op snellere apps, meer standaardapps en het verbeteren van je (mentale) gezondheid. Zo starten je favoriete apps sneller op dankzij de nieuwe Dock en zijn er vier nieuwe apps toegevoegd: Home, Ademhaling, Herinneringen en Zoek mijn Vrienden. Daarnaast kent de Activiteit-app verbeteringen en kun je je prestaties delen met vrienden. Ook zijn er veel nieuwe complicaties en wijzerplaten en andere kleine verbeteringen. Al onze watchOS 3-artikelen vind je in een apart overzicht.

De tweede beta van watchOS 3 is zojuist door Apple beschikbaar gesteld, zodat ontwikkelaars met een Apple Watch hiermee aan de slag kunnen gaan. Zoals gebruikelijk is deze beta alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en komt er zeer waarschijnlijk geen publieke beta beschikbaar.

SOS-functie voor de Apple Watch

Nieuw in de tweede beta, is de SOS-functie die tijdens de WWDC-keynote werd getoond. Door op de platte zijknop te drukken krijg je een SOS-optie in beeld. Druk je 6 seconden op de knop, dan zullen de hulpdiensten automatisch worden gewaarschuwd. Je kunt het gesprek daarna nog wel afbreken door op het scherm te drukken en Annuleren te kiezen.

Ook heel fijn: Mickey Mouse geeft in watchOS 3 beta 2 de juiste tijd (niet langer “het is half voor half acht”) en wenst je ook nog goede nacht!

Minnie Mouse watchface

Beta 2 watchOS 3 downloaden

De tweede beta van watchOS 3 voor de Apple Watch is beschikbaar voor iedere ontwikkelaar die de eerste beta ook al op zijn of haar Apple Watch heeft draaien. Je vindt de update in de Watch-app bij Mijn Watch > Algemeen > Software-update. watchOS 3 voor de Apple Watch komt waarschijnlijk rond september beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2016, 22:37
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.