iOS 8 uitgelicht: iPhone-screencasts maken met je Mac

Je kunt nu makkelijk fimpjes van apps op een iPhone, iPad en iPod touch maken met QuickTime Player en iOS 8. iCulture legt uit hoe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone scherm QuickTime iOS 8 filmenApple heeft het met iOS 8 een stuk makkelijker gemaakt om het scherm van je iPhone, iPad of iPod touch te filmen. Je hebt hiervoor alleen nog maar een Mac en een Lightning-kabel nodig. Hartstikke handig als je bijvoorbeeld een handeling op de iPhone wil uitleggen aan iemand via een video, of je een zelfgemaakte app voor een promovideo wil filmen. In deze editie van ‘iOS 8 uitgelicht‘ vertellen we hoe deze functie werkt – en waar je op moet letten bij het maken van een filmpje.

Hoe neem je iOS 8 op met een Mac?

De nieuwe videofunctie van iOS 8 laat je het beeld van een iDevice vastleggen op een Mac. Hiervoor is naast iOS 8 ook OS X Yosemite op de betreffende Mac vereist. Heb je beide geïnstalleerd op de betreffende Apple-apparaten, dan is het opnemen van je scherm vrij simpel:

  1. Koppel de iPhone, iPad of iPod touch met een Lightning-kabel aan je Mac.
  2. Start in OS X Yosemite de QuicktTme Player-app
  3. Druk in de menubalk op Archief > Nieuwe filmopname.
  4. Druk in QuickTime op het pijltje naar beneden en kies je iPhone.
  5. Druk op de rode opnameknop.

In onderstaande Vine-video van huisontwerper @basvanderploeg zie je het resultaat:

Click here to display content from vine.co

Voor de App Store in iOS 8

De nieuwe videofunctie heeft zo zijn redenen: Apple gaat in de App Store van iOS 8 videopreviews van iOS-apps introduceren. Met deze functie om gemakkelijk appfilmpjes te kunnen maken in iOS 8 en OS X Yosemite helpt Apple de ontwikkelaars op weg. Uiteraard kunnen gewone iOS-gebruikers de functie ook gewoon gebruiken, bijvoorbeeld om hands on-filmpjes te maken.

Wanneer beschikbaar?

De nieuwe opnamefunctie maakt deel uit van iOS 8 en OS X Yosemite. Apple wil beide nieuwe software-updates in het najaar van 2014 beschikbaar stellen. Ontwikkelaars kunnen nu al de betaversies downloaden om de nieuwe functie te proberen.

Via 9to5Mac

Dit artikel maakt deel uit van de serie iOS 8 uitgelicht. Meer weten over de nieuwste ontwikkelingen? Lees ons Dossier iOS 8 en de aankondiging van iOS 8 door Apple.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.