iOS 10 iMessage

Apple brengt eerste iMessage-stickerpakketten voor iOS 10 uit

Apple heeft geanimeerde stickerpakketten voor iMessage in iOS 10 uitgebracht. De pakketten zijn te installeren via iTunes, als je de iOS 10 beta draait.

Apple heeft het eerste officiële stickerpakket voor iMessage in iOS 10 uitgebracht. Het gaat om gif-achtige animaties die ontwikkelaars via iTunes kunnen downloaden. Je hebt er wel de iOS 10 beta voor nodig. Drie van de stickerpakketten zijn afgeleid van de animaties die je op de Apple Watch vindt, terwijl het Classic Mac-pakket afbeeldingen bevat van de eerste Macintosh-iconen, gemaakt door ontwerpster Susan Kare.

Apple Sticker Pack: Smileys Apple Sticker Pack: Classic Mac

Apple stickerpakketten

In iOS 10 krijgt de Berichten-app veel meer mogelijkheden, zoals stickers en gif-achtige animaties. Het gaat om de pakketten Smileys, Hearts, Hands en Classic Mac. Na het installeren kun je ze terugvinden in de zogenaamde app drawer in de Berichten-app, een uitklapveld onderin de app. Je kunt ze met één tik toevoegen aan een bericht, in een chatballon zetten of bovenop een andere sticker plakken.

Wil je weten wat je kunt verwachten, dan kun je het beste even op je Apple Watch kijken:

Apple Watch smiley

Geanimeerde stickers is één van de vernieuwingen in de Berichten-app van iOS 10.

In een apart artikel hebben we uitgelegd hoe het werkt met apps binnen iMessage en wat de invloed daarvan zal zijn op het gebruik van apps in het algemeen.

Apple opent in iOS 10 het Berichten-platform voor het eerst voor ontwikkelaars, zodat externe partijen extra toepassingen kunnen maken. De integratie met andere apps en diensten gaat daarbij verder dan stickers plakken. Zo kun je via iMessage een taxi of maaltijden bestellen en een betaling uitvoeren. Naast deze stickerpakketten van Apple zullen er ook stickers van externe partijen beschikbaar komen. Daarvoor zul je wel tot komend najaar moeten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2016, 8:51
Categorie Diensten
Onderwerpen berichten, imessage, ios 10, sticker
Software iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.