HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.

Beta 2 van tvOS 10 voor Apple TV voor ontwikkelaars vanaf nu beschikbaar

Apple heeft zojuist de tweede beta van tvOS 10 voor de Apple TV beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen mensen met tvOS 10 verder gaan met het testen van de nieuwe functies voor de Apple TV.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.
Het testen van tvOS 10 voor de Apple TV gaat verder, want Apple heeft vanavond de tweede beta voor ontwikkelaars vrijgegeven. De eerste beta van tvOS 10 verscheen vlak na de WWDC-keynote en bevat een aantal prettige vernieuwingen, vooral voor Nederlandse gebruikers.

Beta 2 van tvOS 10 voor de Apple TV

Dankzij tvOS 10 voor de vierde generatie Apple TV kunnen Nederlandse gebruikers namelijk gebruikmaken van de Nederlandse versie van Siri. Ook het dicteren werkt met ingang van tvOS 10 in het Nederlands, waardoor het invoeren van teksten een stuk eenvoudiger is. Verder bevat tvOS 10 een nieuwe donkere stand en komen er nog meer functies beschikbaar, zoals berichtgeving voor apps, HomeKit voor de bediening van apparaten en de vernieuwde Apple Music- en Foto’s-app. Er komt ook een aparte nieuwe Remote-app voor de vierde generatie Apple TV die momenteel getest wordt door ontwikkelaars.

De tweede beta van tvOS is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Apple heeft nog niet bekendgemaakt over een eventuele publieke betaversie, maar in het verleden zijn er ook geen publieke testversies voor de Apple TV beschikbaar gekomen.

tvOS 10 beta 2 Muziek-app

In tvOS 10 beta 2 vind je een compleet nieuwe gebruikersinterface voor Apple Music, de doet denken aan de vroegere iPod Classic.

Ook bracht Apple een update uit voor de Apple TV Remote-app. Deze bevat nieuwe functies voor het bediening van je Apple TV met Siri-commando’s en dicteren. De nieuwste beta van de Remote 1.0 app biedt ook ondersteuning voor oudere Apple TV’s, namelijk de tweede generatie (met 6.2.1) en de derde generatie (met 7.2.1). Deze oudere Apple TV’s zijn nu ook aan te sturen met de nieuwe Remote-app. Het betekent overigens niet dat je nu Siri kunt gebruiken.

Beta 2 van tvOS 10 downloaden

De tweede beta van tvOS 10 is te downloaden voor iedere ontwikkelaar met de eerste beta van tvOS 10. De nieuwe versie download je vervolgens via Instellingen > Systeem > Software-update. Vermoedelijk komt tvOS 10 in september voor iedereen met de vierde generatie Apple TV beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2016, 20:38
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.