Beta 2 van tvOS 10 voor Apple TV voor ontwikkelaars vanaf nu beschikbaar

Apple heeft zojuist de tweede beta van tvOS 10 voor de Apple TV beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen mensen met tvOS 10 verder gaan met het testen van de nieuwe functies voor de Apple TV.

HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.
Het testen van tvOS 10 voor de Apple TV gaat verder, want Apple heeft vanavond de tweede beta voor ontwikkelaars vrijgegeven. De eerste beta van tvOS 10 verscheen vlak na de WWDC-keynote en bevat een aantal prettige vernieuwingen, vooral voor Nederlandse gebruikers.

Bekijk ook

tvOS 10 voor Apple TV aangekondigd: alle nieuwe functies op een rij

Apple heeft een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV onthuld. Hier lees je alles over de nieuwe functies van dit besturingssysteem.

Beta 2 van tvOS 10 voor de Apple TV

Dankzij tvOS 10 voor de vierde generatie Apple TV kunnen Nederlandse gebruikers namelijk gebruikmaken van de Nederlandse versie van Siri. Ook het dicteren werkt met ingang van tvOS 10 in het Nederlands, waardoor het invoeren van teksten een stuk eenvoudiger is. Verder bevat tvOS 10 een nieuwe donkere stand en komen er nog meer functies beschikbaar, zoals berichtgeving voor apps, HomeKit voor de bediening van apparaten en de vernieuwde Apple Music- en Foto’s-app. Er komt ook een aparte nieuwe Remote-app voor de vierde generatie Apple TV die momenteel getest wordt door ontwikkelaars.

Bekijk ook

Dit is de Apple TV Remote-app voor de Apple TV

Met de nieuwe Remote-app voor de vierde generatie Apple TV met tvOS 10 kun je makkelijker navigeren door het menu. Je kunt ook games spelen met deze nieuwe Remote-app. In deze gids lees en zie je er alles over.
Bekijk ook

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands op Apple TV

Siri op de Apple TV werkt met tvOS 10 ook in het Nederlands. Hierdoor kun je met de vierde generatie Apple TV makkelijker naar content zoeken of muziek starten.

De tweede beta van tvOS is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Apple heeft nog niet bekendgemaakt over een eventuele publieke betaversie, maar in het verleden zijn er ook geen publieke testversies voor de Apple TV beschikbaar gekomen.

tvOS 10 beta 2 Muziek-app

In tvOS 10 beta 2 vind je een compleet nieuwe gebruikersinterface voor Apple Music, de doet denken aan de vroegere iPod Classic.

Ook bracht Apple een update uit voor de Apple TV Remote-app. Deze bevat nieuwe functies voor het bediening van je Apple TV met Siri-commando’s en dicteren. De nieuwste beta van de Remote 1.0 app biedt ook ondersteuning voor oudere Apple TV’s, namelijk de tweede generatie (met 6.2.1) en de derde generatie (met 7.2.1). Deze oudere Apple TV’s zijn nu ook aan te sturen met de nieuwe Remote-app. Het betekent overigens niet dat je nu Siri kunt gebruiken.

Bekijk ook

Deze onbekende functies zitten in tvOS 10 voor de Apple TV

Apple sprak bij de aankondiging van tvOS 10 vooral over de nieuwe Remote-app, de donkere stand en eenvoudiger inloggen bij apps om live tv te kijken. Maar wat is er allemaal nog meer nieuw in tvOS 10 voor de Apple TV? We zetten het in dit artikel op een rijtje.

Beta 2 van tvOS 10 downloaden

De tweede beta van tvOS 10 is te downloaden voor iedere ontwikkelaar met de eerste beta van tvOS 10. De nieuwe versie download je vervolgens via Instellingen > Systeem > Software-update. Vermoedelijk komt tvOS 10 in september voor iedereen met de vierde generatie Apple TV beschikbaar.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.