Instagram melding up-to-date.

Verslaafd aan Instagram of Facebook? Dankzij deze truc gaan ze je helpen

Niet storen-modus en meer

Instagram en Facebook willen je helpen met het terugdringen van smartphoneverslaving. Zowel Instagram als Facebook testen een nieuwe Niet storen-stand, waarmee je kan bepalen hoelang je geen meldingen wil ontvangen.

Instagram en Facebook testen Niet storen-stand

De laatste tijd strijden steeds meer bedrijven tegen smartphoneverslaving. Apple introduceert in iOS 12 bijvoorbeeld Schermtijd, waarmee je onder andere inzicht krijgt in hoe vaak je apps gebruikt. Ook Facebook en Instagram gaan meer doen om verslaving te voorkomen, want uit een testversie blijkt dat zowel Instagram als Facebook werken aan een nieuwe Niet storen-stand. Maar Instagram heeft nu al iets nieuws voor jou in petto, want ze laten nu precies zien als je alle nieuwe berichten op je tijdlijn bekeken hebt.


Je iPhone heeft zelf een ingebouwde Niet storen-modus, maar zowel Instagram als Facebook krijgen volgens testers een eigen Niet storen-stand. Hiermee kan je voor dertig minuten, een uur, twee uur, acht uur of een hele dag de meldingen van de apps uitschakelen. Hierdoor krijg je dus tijdelijk geen melding meer als een Instagram-vriend iets nieuws gepost heeft of als er een like op je Facebook-post binnenkomt. Facebook overweegt ook om het geluid of de trillingen voor meldingen afzonderlijk uit te schakelen, zo meldt TechCrunch.

Instagram Niet storen-stand.

Apple heeft zelf ook vernieuwingen voor notificaties in iOS 12 op de planning. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om meldingen direct vanaf het toegangsscherm van een bepaalde app uit te schakelen. Daarnaast krijg je de keuze om meldingen alleen nog maar stil af te leveren, zodat je niet gestoord wordt door meldingen van apps die je zelden gebruikt.

Instagram melding up-to-date.

Je bent helemaal bij
Tegelijkertijd heeft Instagram een nieuwe functie uitgerold, die voorkomt dat je langer dan nodig doelloos door je tijdlijn aan het scrollen bent. Instagram geeft nu namelijk op je tijdlijn aan of je helemaal bij bent. De melding ‘Je bent helemaal bij’ geeft aan dat je alle nieuwe berichten van de afgelopen 14 dagen bekeken hebt. Om dit te kunnen gebruiken, heb je de nieuwste versie van Instagram nodig. Er is geen schakelaar om dit in- of uit te schakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2018, 12:27
Bron Bron TechCrunch
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.