iPad Pro concept met Pencil.

Opnieuw aanwijzingen gevonden voor een iPad met Face ID

Animoji klaar voor het grote scherm

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe iPad met Face ID. Uit de beta van iOS 12 is opnieuw een aanwijzing gevonden dat deze iPad eraan komt. Een ontwikkelaar ontdekte dat de Animoji ook naar de iPad komen.

Bewijs voor iPad met Face ID: Animoji op komst

Er gaan al langere tijd geruchten over de komst van een nieuwe iPad Pro met een iPhone X-achtig design. De eerste aanwijzingen in de iOS 12-beta wezen hier al op, want de iPad krijgt dezelfde iPhone X-veegbewegingen en een aangepaste menubalk. Nu is er nog een extra aanwijzing in de iOS 12-beta gevonden dat Apple werkt aan een nieuwe iPad met Face ID.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte dat AvatarKit, de basis van Animoji, klaar is om geïmplementeerd te worden op een iPad. Om Animoji te maken heb je sowieso een Face ID-camera nodig, waardoor het erop lijkt dat deze ook binnenkort naar de iPad komt.

Dat betekent dus ook dat je de Animoji met meer mensen kan gebruiken. Je kan als iPhone X-gebruiker naar iedere iPhone-bezitter een Animoji versturen, maar de kans dat je er ook eentje terugkrijgt is wat kleiner. De Animoji vind je nu alleen nog op de iPhone X, maar met een nieuwe iPad met Face ID om de hoek breiden de pratende poppetjes zich steeds verder uit. Het is ook voor het eerst dat de Animoji los van een iPhone te gebruiken zouden zijn. Daarnaast werkt Apple nog aan de Memoji, een eigengemaakte variant op de Animoji op basis van je eigen gezicht. Als de iPad met Face ID eraan komt, verwachten we dat ook de Memoji hun opwachting maken.

Het lijkt er sterk op dat Apple in september de nieuwe iPad Pro met TrueDepth aankondigen, tegelijkertijd met de 2018 iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2018, 14:27
Via Via Macrumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 12, ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.