iMessage foto's

iMessage-bug in iOS 15 gooit opgeslagen foto’s weg

Een bug in iOS 15 zorgt ervoor dat opgeslagen foto's van iMessage worden gewist. Het gebeurt alleen als je de bijbehorende conversatie weggooit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 oktober 2021: Apple heeft deze bug opgelost in iOS 15.0.2. Deze update voorkomt dat je foto’s ongewenst verwijderd worden als je het oorspronkelijke iMessage-gesprek verwijderd.

Bekijk ook

iOS 15.0.2 en iPadOS 15.0.2 nu beschikbaar: Apple lost bugs met CarPlay, AirTag en meer op

Apple heeft iOS 15.0.2 uitgebracht, een nieuwe update met bugfixes voor de iPhone. Ook iPadOS 15.0.2 staat voor je klaar, wederom met bugfixes. Wat heeft Apple deze keer opgelost?

iMessage gooit bewaarde foto’s weg

Je hoeft niet bezorgd te zijn dat al je opgeslagen foto’s uit iMessage opeens zijn verwdenen. Voorlopig lijken de klachten zich toe te spitsen op iMessage-gesprekken die zijn gewist. De foto’s die je uit deze gesprekken had opgeslagen worden daarbij ook weggegooid. Dit gebeurt bij je eerstvolgende iCloud-backup, zo ontdekten gebruikers. Ze vertelden over hun klachten op Twitter, Reddit en het Apple-supportforum.


Je kunt de bug als volgt controleren:

  1. Sla een foto uit een iMessage-gesprek op in je camerarol.
  2. Controleer of de foto echt is bewaard.
  3. Verwijder het iMessage-gesprek. De foto is nu nog aanwezig.
  4. Maak een backup op iCloud en de foto is weg.

Foto's delen via iMessage in iOS 15.

Dit kun je eraan doen
Je kunt daarom het beste geen iMessage-gesprekken weggooien, totdat de bug is opgelost. In iOS 15.1 beta 2 is de bug nog steeds aanwezig. Veel mensen hebben iCloud-backup automatisch aan staan, waardoor je er misschien niet zo snel iets van merkt. Heb je een foto uit een iMessage-gesprek die je graag wilt bewaren, dan kun je er het beste een screenshot van maken of de foto op een andere plek opslaan, bijvoorbeeld Dropbox of Google Foto’s.

iMessage in iOS 15 heeft wel wat leuke verbeteringen gekregen. Zo is het versturen van meerdere foto’s handiger geworden omdat je een stapeltje te zien krijgt (zie foto hierboven). Ook zitten er nog meer nieuwe functies in.

Bekijk ook

iMessage in iOS 15: 7 handige verbeteringen op een rij

In iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey heeft Apple enkele verbeteringen voor iMessage en de Berichten-app gepland. Hierdoor is vooral het bekijken van gedeelde content een stuk makkelijker.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 11 oktober: Dit probleem is opgelost in iOS 15.0.2.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.