Kuo: ‘iPhone 11 krijgt verbeterde frontcamera van 12-megapixel’

Ming-Chi Kuo heeft weer een nieuwe voorspelling voor de iPhones van 2019. Apple gaat een flinke update doorvoeren voor de frontcamera.

Apple gebruikt al een aantal jaren dezelfde hoeveelheid megapixels voor de frontcamera. Dit jaar zou daar eindelijk verandering in komen. Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voegt Apple een nieuwe 12-megapixel frontcamera toe aan de iPhone 11. Voor de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max kiest Apple volgens hem voor een driedubbele camera.

‘iPhone 11 frontcamera met 12-megapixel’

Alle huidige iPhones hebben aan de voorkant een TrueDepth-camera van 7-megapixel. In het najaar gaat Apple drie nieuwe iPhones uitbrengen met een vernieuwde 12-megapixel frontcamera. Hierdoor kun je met de 2019 iPhones betere foto’s en selfies maken. Apple kiest deze keer ook voor een lens die bestaat uit vijf elementen in plaats van vier. Mogelijk zorgt dit er ook voor dat de Face ID-gezichtsherkenning sneller werkt, ook al meldt Ming-Chi Kuo daar in zijn nieuwe rapport nog niks over.

Apple gaat ook gebruikmaken van een nieuwe coating om de camera’s te verbergen. De nieuwe zogenaamde ‘black lens-coating technologie’ zorgt ervoor dat de camera’s minder opvallen in bijvoorbeeld de rand van het scherm. De camera’s aan de voorkant bij de huidige modellen zijn al lastiger te zien door de zwarte schermrand, maar bij de nieuwe coating zouden deze helemaal onzichtbaar zijn.

Derde groothoeklens aan achterkant’
Verder voorspelt Ming-Chi Kuo dat twee van de drie modellen een derde camera aan de achterkant krijgen. Naast de bestaande lens komt daar een 12-megapixel ‘super-wide-angle-lens’ bij, oftewel een groothoeklens. Hierdoor kan je foto’s met een grotere kijkhoek maken. Deze lens is volgens de bron afkomstig van Sony. Ook de twee andere camera’s hebben een resolutie van 12-megapixel. De opvolger van de iPhone XR krijgt volgens Kuo een dubbele camera, in plaats van de enkele lens in het huidige model.

In ons artikel over de iPhone 2019 camera lees je meer over wat je kan verwachten van de camerapspecificaties.

Bekijk ook

Dit moet je weten over de camera's van de 2019 iPhones

De 2019 iPhone heeft dit jaar een derde camera, maar wat kun je daar allemaal mee? In dit artikel lees je alles over de verbeteringen van de iPhone 2019 camera's.

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: mogelijkheden, specificaties, prijzen en meer. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwere iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen. De iPhone 11 is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12.

iPhone 11

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.