Assortiment van IKEA Tradfri.

IKEA Trådfri slimme stekker opgedoken

Gevonden in voorraadsysteem

In het voorraadsysteem van IKEA Nederland is een nieuw Trådfri-product te zien: het gaat om een slim stopcontact dat op afstand te bedienen is. De prijs is vanaf 10 euro.

Het IKEA Trådfri stopcontact werd ontdekt door een Nederlandse gebruiker, die op Reddit foto’s publiceerde. Er zijn twee uitvoeringen: de goedkoopste uitvoering met productnummer 903.561.66 bestaat uit een slimme stekker en kost 10 euro. Er is ook een set met productnummer 403.647.48, bestaande uit een slimme stekker met afstandsbediening. Deze kost 20 euro.

Ook in de Verenigde Staten is deze stekker al in het voorraadsysteem van IKEA opgedoken, maar daarbij gaat het uiteraard wel om een uitvoering met een afwijkende aansluiting. Als de stekkers met HomeKit werken kun je er ook niet-slimme apparaten op aansluiten en vervolgens bedienen met je HomeKit-scenes. Op die manier kun je heel veel andere IKEA-producten ook meteen ‘slim’ maken. Oftewel: op afstand bedienbaar.

IKEA slimme stekkers

Op afstand bedienbare stekkers zijn voor veel mensen een eerste stap om met een smart home te beginnen. Het is dus logisch dat IKEA zich hier nu ook op richt. Overigens was al min of meer uitgelekt dat er slimme stekkers aan zaten te komen, alleen ontbraken nog de details. Op het Duitstalige IKEA-forum gaf een medewerker eerder al toe dat er aan stopcontacten werd gewerkt:

IKEA Tradfri stekkers

Wie het zelf wil bekijken kan bij een lokale IKEA-vestiging in het voorraadsysteem op de winkelvloer gaan kijken.

Losse Trådfri RGB-lampen

Ook werd vorig jaar al gesproken over de komst van een ‘Zigbee-stekker voor in het stopcontact’. Daarmee kunnen gebruikers bestaande lampen schakelen via de Tradfri-app. Het plan was oorspronkelijk om de stekker al in april 2018 uit te brengen. Begin 2018 beloofde de Zweedse meubelmaker meer details beschikbaar stellen.

Overigens meldde IKEA Duitsland eerder ook dat in augustus of oktober 2018 de kleurenlampen (RGB) uit de Trådfri-serie los te koop zullen zijn. Je kunt daarbij kiezen uit een E14- of E27-fitting. IKEA verkoopt al een RGB-lamp met E27-aansluiting, maar die is gebundeld met de draadloze afstandsbediening die mensen vaak al hebben.

IKEA Nederland bevestigt ook dat de losse RGB-lampen eind van de zomer of begin van het najaar in de winkel liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2018, 17:54
Bron Bron Reddit
Via Via iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, stekker

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.