IKEA Tradfri filamentlamp

IKEA heeft een nieuwe bollamp met filament

Bij IKEA kun je vanaf nu een filamentlamp van 470 Lumen aanschaffen. Deze is compatibel met Philips Hue dankzij de ondersteuning van Zigbee.

IKEA Filament-lamp van 470 Lumen

De Tradfri-producten van IKEA zijn steeds interessanter geworden als je al eerder Philips Hue in huis hebt gehaald. Dankzij Zigbee en de Hue-bridge kun je ze ook op afstand aansturen en vervolgens in je HomeKit-automatiseringen meenemen. Doorslaggevend is vooral de prijs: die ligt bij IKEA een stuk lager. En qua uiterlijk worden ze ook steeds beter. De nieuwste aanwinst is deze filamentlamp in de vorm van een bol.


De bol heeft een doorsnede van 95 millimeter en is vast ingesteld op warmwit (2.200 Kelvin). Hij is ook dimbaar en kan op maximaal 470 Lumen worden ingesteld. De lamp kost een tientje bij IKEA, terwijl een soortgelijke Philips Hue-lamp voor 35 euro in de winkel ligt.

IKEA Tradfri filamentlamp

Maar er zijn wel verschillen. De filament lichtbalkjes zijn bij IKEA wat simpeler uitgevoerd: ze zijn recht in plaats van gedraaid. En de verlichtingssterkte ligt bij Philips Hue net iets hoger, namelijk op 580 Lumen. Maar wie prijs belangrijker vindt dan de overige details kan deze lamp prima in de huiskamer of slaapkamer installeren.

IKEA Tradfri filamentlamp

Wil je meer weten over de verschillen tussen Tradfri en Philips Hue? Daar hebben we een apart gids over. En natuurlijk hebben we ook een gids over de IKEA Tradfri-lampen.

Bekijk ook

Alles over IKEA Tradfri-lampen en accessoires voor je smart home

Als je op zoek bent naar slimme lampen met HomeKit, dan zou je ook kunnen kiezen voor IKEA Tradfri. In dit overzicht lees je alles over de Tradfri-lampen en -producten en hoe het samenwerkt met HomeKit en Philips Hue.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.