iculture-peilt
iCulture Peilt
iOS 11 functies

iCulture-lezers kijken het meest uit naar nieuwe Bestanden-app en Bedieningspaneel in iOS 11

Wat vinden iCulture-lezers de belangrijkste vernieuwingen van iOS 11? Uit onze poll blijkt dat vooral de nieuwe Bestanden-app en het Bedieningspaneel van iOS 11 erg in de smaak vallen.

Vanavond is het zover: dan kunnen we met z’n allen iOS 11 installeren, op alle toestellen die daar geschikt voor zijn. Wat zijn dan de beste dingen om naar uit te kijken? iCulture-lezers weten het wel: de nieuwe Bestanden-app (23%) en het nieuw ontworpen Bedieningspaneel (17%) scoorden het hoogst in onze poll.

iOS 11 functies

De beste iOS 11-functies volgens iCulture-lezers

Ook de nieuwe Dock en de nieuwe manieren van multitasking op de iPad (13%) vallen in de smaak, terwijl de functies Niet storen tijdens autorijden en het vernieuwde toegangsscherm en Berichtencentrum beide op zo’n 10% kunnen rekenen.

Op zo’n moment blijkt ook maar welke functies helemaal niet zo kunnen waarderen. De minst favoriete functie daarbij is zien wat je vrienden beluisteren in Apple Music (0,8%). Maar ook de vernieuwde App Store (2,6%) en de nieuwe functies voor de Apple Pencil (3,5%) kunnen maar weinig mensen bekoren. Je kunt nu bijvoorbeeld snel een notitie op het toegangsscherm van je iPad maken, door even met de Pencil het scherm aan te tikken.

iCulture peilt iOS 11 functies

Verder viel ons op dat augmented reality in apps (6,5%) ergens in de middenmoot scoort, terwijl Apple er zoveel van verwacht. Misschien moeten mensen er nog aan wennen, of eerst concrete toepassingen proberen om het echt leuk te gaan vinden.

Andere favorieten van lezers
Natuurlijk doken we ook even in de categorie ‘Anders’, waar 98 mensen op hebben gestemd. Vaak zitten daar wel wat leuke pareltjes bij, zoals deze:

  • Kleinere en dus meer apps op een iPhone Plus, evenals meer dan 4 apps in het dock.
  • Filmpjes en foto’s die minder opslagruimte nodig hebben (HEIF en HEVC dus).
  • Dat je straks een app toestemming kan geven tot 1 foto en niet meteen je hele album.
  • AirPlay 2, alhoewel Spotify dit beter heeft opgelost met Spotify Connect.
  • Dat berichten via iCloud gesynchroniseerd zijn tussen alle apparaten.
  • Screen recording (oftewel schermopname).
  • Ik zie verbeteringen, geen leuke vernieuwingen. Ik kijk uit naar iOS 12.
  • Helemaal niets, en al helemaal niet dat vreselijke Berichtencentrum/toegangsscherm.

Er waren ook mensen die de poll aangrepen om te laten weten wat ze nog missen, zoals Apple Pay met NFC, Waze en TomTom via CarPlay gebruiken en meer instelmogelijkheden voor Niet storen. Ook fietsen in de kaartenapp, een locatieschakelaar en de mogelijkheid om een e-mailadres te blokkeren werden genoemd als toekomstige wensen. Maar die zitten dus nog niet in iOS 11.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2017, 10:19
Categorie iOS
Onderwerpen iculture peilt, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.