Shure Bluetooth-oordopjes

Shure maakt voor het eerst Bluetooth oordopjes

Shure heeft voor het eerst draadloze oordopjes: de SE215 met verwijderbare Bluetooth-kabel en de goedkopere Shure SE112 als instapmodel. Is de audio goed genoeg voor de fans?

Oordopjesfabrikant Shure heeft voor het eerst Bluetooth-oordopjes gemaakt, in twee varianten. De duurste van de twee heet Shure SE215 gaat $150 kosten en heeft een kabel die je kunt verwijderen. Je kunt dus makkelijk wisselen tussen een bekabelde aansluiting en Bluetooth. De goedkopere Shure SE112 ligt voor $100 in de winkel.

Shure oordopjes SE215 en SE112

Shure’s eerste Bluetooth oordopjes

Shure staat bekend als een fabrikant van high-end oordopjes. De vraag is dan ook of de Shure-fans hierop zitten te wachten, of dat ze bang zijn voor kwaliteitsverlies. Concurrenten zoals Bose hebben eerder al draadloze oordopjes uitgebracht die in dezelfde prijsrange liggen. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je ook voor een paar tientjes Bluetooth-oordopjes van bijvoorbeeld Plantronics vinden, maar dat is iets wat de merkbewuste Shure-fans misschien niet zo snel zullen overwegen. Andere concurrenten zijn Beats, Jaybird, Sony en LG.

Shure Bluetooth-kabel

Bij de SE215 is het Bluetooth-kabeltje zoals gezegd verwijderbaar. Ook heeft de SE215 iets betere audiokwaliteit en een verbeterde bas. Daarnaast kun je een losse Bluetooth-kabel kopen (ca. $100) om met je bestaande Shure SE-oordopjes te gebruiken. Die optie zal vooral interessant zijn voor mensen die verknocht zijn aan hun huidige setje SE Sound Isolating-oordopjes zoals de populaire SE535. De oordopjes zijn met elkaar verbonden door een nekband, dus de draagwijze is vergelijkbaar met de BeatsX.

Shure belooft dat het ergonomische design van deze oordopjes ervoor zorgt dat het geluid om je heen met 37 decibel wordt verminderd, zodat je met minder afleiding naar je muziek kunt luisteren. Er zit ook een set eartips bij, zodat je de oortjes kunt aanpassen aan de vorm van jouw gehoorgang. Dit is een duidelijk pluspunt ten opzichte van de AirPods, waarbij Apple voor een one size fits all-aanpak heeft gekozen.

Shure Bluetooth-oordopjes

De Shure SE112, SE215 en de Bluetooth Accessory Cable werken met Bluetooth 4.1 en hebben een bereik van 10 meter. Er zit een simpele remote met drie knoppen op en je kunt meerdere toestellen ermee koppelen. Ze gaan 8 uur mee op een volle accu. Je krijgt bij alle producten een USB-laadkabel, een clipje om aan je kleding vast te maken en een opberghoesje. Helaas kun je bij Shure niet kiezen voor draadloos zonder nekband. Wel kun je bij de SE215 kiezen uit de kleuren transparant blauw, zwart, doorzichtig of wit. De goedkopere SE112’s hebben een vaste kabel en zijn alleen in het zwart verkrijgbaar.

Binnenkort te vinden bij de bekende winkelketens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2017, 11:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, oordopjes, shure

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.