Toegangsscherm in iOS 11.

Zo werken het nieuwe Toegangsscherm en Berichtencentrum in iOS 11

In iOS 11 heeft Apple het Toegangsscherm een kleine facelift gegeven. Het Berichtencentrum is hier nu in verwerkt, waardoor je zowel je nieuwe meldingen als oudere meldingen op één plek vindt.

Toegangsscherm in iOS 11.
Apple heeft in iOS 11 niet alleen het Bedieningspaneel vernieuwd, maar ook het Toegangsscherm en het Berichtencentrum samengevoegd. Er is daardoor één plek waar je de nieuwe meldingen vindt en eerdere meldingen kunt teruglezen. In dit artikel laten we je zien hoe dit nieuwe Toegangsscherm en Berichtencentrum in iOS 11 werkt.

Toegangsscherm en Berichtencentrum in iOS 11

In iOS 10 en oudere versies zijn het Toegangsscherm en Berichtencentrum twee losse onderdelen. Het Toegangsscherm is het scherm dat je ziet op een vergrendelde iPhone of iPad. Met bovenin de tijd en datum en eventuele nieuwe meldingen in beeld, zie je direct wat je zoal gemist hebt. Vanaf iOS 10 veeg je het Toegangsscherm naar links om snel de camera te openen en naar rechts om je widgets te bekijken. In iOS 11 is dit niet anders: ook hier vind je op het Toegangsscherm de datum, tijd, nieuwe meldingen en open je snel de camera of de widgets. Met een druk op de homeknop ontgrendel je je iPhone of iPad, al dan niet met Touch ID of de toegangscode.

Toegangsscherm vegen in iOS 11.

Het Berichtencentrum is de centrale plek waar je al je gemiste meldingen in chronologische volgorde vindt. Deze benader je in iOS 10 door van boven naar beneden te vegen, maar in iOS 11 zijn het Berichtencentrum en Toegangsscherm samengevoegd. Je vindt dus je nieuwe meldingen en andere opties van het Toegangsscherm op dezelfde plek als je oudere meldingen die je normaal gesproken in het Berichtencentrum vindt. Door in iOS 11 van helemaal boven naar beneden te vegen, verschijnt niet meer het aparte Berichtencentrum maar het vernieuwde Toegangsscherm. Dit is even wennen, maar is ook nog een snelle manier om je iPhone of iPad te vergrendelen.

Als je het Toegangsscherm weer in beeld hebt nadat je naar beneden geveegd hebt, veeg je het scherm vanaf het midden omhoog om je eerdere meldingen te bekijken. Dit is dus in feite het nieuwe Berichtencentrum. Om een overzicht van al je meldingen te zien, veeg je dus eerst van boven naar beneden zoals je gewend bent, waarna je op het Toegangsscherm halverwege omhoog veegt om al je meldingen te bekijken.

Gecombineerde Toegangsscherm en Berichtencentrum in iOS 11.

Nieuwe interactie met meldingen
De interactie met de meldingen is ook aangepast. Het is nu niet meer mogelijk om meldingen naar links te vegen om deze te wissen of op te reageren, want vanaf nu moet je hiervoor 3D Touch-acties uitvoeren. Dit geldt dus ook op oudere toestellen zonder 3D Touch, alleen hou je in deze gevallen een melding wat langer ingedrukt om de opties tevoorschijn te halen. Dit geldt zowel voor interactieve en rijke notificaties als voor standaard meldingen.

Het vernieuwde Toegangsscherm is één van de vernieuwingen die je later dit jaar in iOS 11 vindt. Naast het nieuwe Toegangsscherm is ook het Bedieningspaneel in iOS 11 op de schop gegaan. Zo is er een nieuwe indeling en kun je zelf knoppen toevoegen of verwijderen. Meer over de volgens ons 11 grootste vernieuwingen in iOS 11 lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2017, 11:06
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, toegangsscherm

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.