Hidden Socket (Versteckdose)

Deze Hue-lichtknop heeft een verborgen stopcontact met USB-lader

Ook als Hue Tap Dock

Een slimme muurschakelaar met de naam 'Versteckdose' zorgt ervoor dat je een stopcontact, slimme lichtknoppen én een USB-oplaadpunten tot je beschikking hebt. Daarnaast heeft deze fabrikant de Hue Tap Dock ontwikkeld om de Hue Tap mooi aan de muur te kunnen bevestigen.

Voor smart home-bezitters is 2019 het jaar van de muurschakelaars. Er komen dit jaar heel wat lichtknoppen en andere slimme schakelaars op de markt waardoor er geen slimme stekker meer uit het stopcontact hoeft te steken. Met een slimme lichtknop kun je een veel strakkere oplossing maken. Deze nieuwe ‘Hidden Socket‘ van een Duitse fabrikant heet in het Duits ‘Versteckdose’ en komen in het tweede kwartaal van 2019 op de markt. Ze kosten tussen de 40 en 110 euro.

Hidden Socket voor Hue

Het idee is dat je aan de buitenkant een lichtknop ziet, maar als je het ook als stopcontact wilt gebruiken kun je de knop omhoog schuiven. Er is ook een variant met een bakje eronder, zodat je je iPhone erin kan leggen tijdens het opladen via de USB-aansluiting. Het stopcontact is dus alleen zichtbaar als het in gebruik is en de lichtschakelaar werkt altijd, ongeacht of het geopend of gesloten is. Volgens de fabrikant past het op elk stroompunt van 55 x 55 mm. Je zou het ook met andere installatie-onderdelen kunnen combineren, bijvoorbeeld voor verwarming, airco of timers.

Versteckdose of Hidden Socket

Je drukt op de knop en de schakelaar schuift vanzelf omhoog. Om te sluiten duw je de schakelaar weer naar beneden. Het is ook mogelijk om te vergrendelen met een magneetsluiting, zodat anderen geen gebruik kunnen maken van jouw stopcontact of om kinderen te beschermen.

Hidden Socket (Versteckdose)

De Hidden Socket is onderdeel van het ‘Friends of Hue’-systeem. Dit zijn accessoires die speciaal voor Hue zijn gemaakt door externe fabrikanten. Er zullen dit jaar veel meer lichtknoppen met Hue-ondersteuning te zien zijn. Tijdens IFA 2018 zagen we diverse lichtknoppen voor Hue die in de loop van 2019 verkrijgbaar moeten zijn.

De Hidden Socket werkt met Hue-radiotechnologie en heeft geen batterij nodig. Het werkt ook samen met de Hue Bridge. Het kan handig zijn als je maar weinig stroompunten in een kamer hebt en bijvoorbeeld een lichtschakelaar nodig hebt, maar ook een stopcontact om te kunnen stofzuigen. Bovendien hoef je minder te bukken, omdat lichtknoppen meestal op een comfortabele hoogte zitten, terwijl stopcontacten nog wel eens op kniehoogte of lager zitten.

Hue Tap Dock

Hue Tap Dock

Een speciale variant is de Hue Tap Dock. Deze biedt de mogelijkheid om een Hue Tap-schakelaar aan de muur te hangen. Ook hier kun je weer kiezen uit meerdere varianten, namelijk met of zonder twee USB-oplaadpunten en een bakje voor het opladen van je iPhone.

Tipgever: Erwin, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.