HomeKit automatiseringen met Apple TV.

Muziek afspelen zodra je thuiskomt: deze automatiseringen komen naar HomeKit

HomeKit krijgt er een aantal mogelijkheden bij als het gaat om automatiseringen. Zo kun je de muziek automatisch laten afspelen zodra je thuiskomt met geschikte AirPlay 2-speakers en kun je Siri Shortcuts meenemen in al je automatiseringen.

In iOS 13 neemt Apple de bediening van accessoires in de Woning-app onder handen, zodat je sneller allerlei dingen aan kan passen. Ook op het gebied van automatiseringen komen er nieuwe mogelijkheden aan. Het gaat om automatiseringen voor speakers en voor de vernieuwde Shortcuts-app.

Speakers automatiseren in de Woning-app

De Woning-app biedt al een tijd plek voor AirPlay 2-speakers. In de Woning-app kun je nu nog niet veel meer doen dan de muziek starten en stoppen of aan Siri vragen om de muziek af te spelen in bijvoorbeeld de woonkamer. In iOS 13 en iPadOS kun je AirPlay 2-speakers in combinatie met Apple Music automatiseren en toevoegen aan scènes. Dat betekent dat je bijvoorbeeld meteen een bepaald album kan starten als je thuiskomt of je favoriete afspeelllijst kan afspelen als je via een scène je lampen dimt.

HomeKit automatiseringen in Woning met Apple TV.

Dit werkt met zowel de HomePod als andere AirPlay 2-speakers en ook met de Apple TV. Op deze manier kan je er ook voor kiezen om de muziek automatisch te stoppen zodra je van huis gaat. Er zijn zelfs mogelijkheden om het volume op een bepaald niveau in te stellen, dus je hebt alle vrijheid om de speakers te automatiseren en in scènes toe te passen.

HomeKit kan nu ook nauwer samenwerken met de Siri Shortcuts-app. Bij het maken van een automatisering in de Woning-app heb je nu de optie om een actie uit de Shortcuts-app toe te voegen. Je haalt dan bijvoorbeeld het weerbericht op via de Shortcuts-app, zodra je thuiskomt en de lampen automatisch aan gaan.

HomeKit automatiseringen in Woning met Shortcuts.

Daarnaast vind je in de Opdrachten-app een nieuwe knop Automatiseringen die je ook kan gebruiken in combinatie met HomeKit. Deze Persoonlijke automatiseringen gelden voor acties die te maken hebben met jouw iPhone of iPad. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat als jouw iPhone verbinding maakt met het netwerk, een bepaalde scène in HomeKit gestart wordt.

Al deze nieuwe mogelijkheden voor automatiseringen vind je in de Woning-app in iOS 13 en iPadOS. Bekijk ook onze samenvatting van de WWDC 2019 voor alle overige aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2019, 15:00
Categorie iOS
Onderwerpen homekit, ios 13, iPadOS, woning
Software iOS 13, iPadOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.