HomeKit camera's

HomeKit in iOS 13: deze nieuwe functies maken je huis nog slimmer

HomeKit heeft in iOS 13 diverse verbeteringen gekregen, bijvoorbeeld op het gebied van camera's. Hieronder lopen we de belangrijkste vernieuwingen voor HomeKit met je langs.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HomeKit in iOS 13 en iPadOS: dit is er nieuw

Ieder jaar voert Apple weer allerlei verbeteringen door voor HomeKit. Zo kwam er geregeld ondersteuning voor nieuwe apparaten en nieuwe mogelijkheden in de Woning-app. Dit jaar kun je van alles verwachten voor HomeKit. De HomeKit-verbeteringen in iOS 13 en iPadOS gelden zowel voor de iPhone als iPad.

HomeKit-routers

Routers is een compleet nieuwe categorie voor HomeKit. Routers van grote merken krijgen later dit jaar ondersteuning voor HomeKit. Dit zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn. De routers zorgen ervoor dat al je accessoires minder gevoelig zijn voor hacks. Bij de aankondiging maakte Apple meteen drie grote namen bekend die routers uit gaan brengen: Linksys, Eero en Charter Spectrum. Meer over de HomeKit-routers lees je in ons aparte artikel.

https://www.iculture.nl/nieuws/homekit-routers/

HomeKit Secure Video

Een andere verbetering op het gebied van veiligheid is HomeKit Secure Video. Dit komt van pas als je in huis een HomeKit-camera hebt staan. Met de functie kun je de beelden van je beveiligingscamera opslaan en tot tien dagen terugkijken. Apple heeft gezorgd voor een extra veilige verbinding en alles wordt via encryptie bewaard. Je hebt hier wel een geschikte camera voor nodig, zoals die van Logitech.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Nieuwe bediening van accessoires

De Woning-app zelf heeft ook een aantal aanpassingen gekregen. Het bedienen van accessoires gaat nu net even anders. Voor lampen zijn er meer opties direct beschikbaar, zonder dat je eerst op een aparte knop hoeft te drukken. Zo pas je de kleur en de helderheid in één scherm aan. Voor veel andere accessoires zijn er nieuw icoontjes en het bedienen van thermostaten gaat nu in een geheel nieuwe interface. In ons aparte artikel lees je alles over de nieuwe bediening in iOS 13 van de Woning-app.

Bekijk ook

Zo bedien je accessoires in de Woning-app van iOS 13

In iOS 13 krijgt de Woning-app een kleine opfrisbeurt. De belangrijkste verbeteringen vinden we in de bediening van de accessoires, want Apple heeft dit helemaal opnieuw ontworpen. Zo werkt het in iOS 13.

Nieuwe automatiseringen met speakers en Shortcuts

Je kan in iOS 13 en iPadOS eindelijk meer doen met de speakers die in HomeKit staan. Speakers voeg je toe aan scènes en je kan ze automatiseren, zodat je bijvoorbeeld automatisch de muziek kan starten als je thuis komt. Je hebt hiervoor wel Apple Music nodig. Voor de echte HomeKit-pro’s komen er nog meer opties voor automatisering. Je kan acties uit Siri Shortcuts toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld lampen aanzetten zodra je iPhone met Wi-Fi-verbonden is. De keuzes zijn enorm, al werkt nog niet alles in de beta. We laten het je zien in ons artikel over de nieuwe HomeKit-automatiseringen met speakers en Shortcuts.

Bekijk ook

Muziek afspelen zodra je thuiskomt: deze automatiseringen komen naar HomeKit

HomeKit krijgt er een aantal mogelijkheden bij als het gaat om automatiseringen. Zo kun je de muziek automatisch laten afspelen zodra je thuiskomt met geschikte AirPlay 2-speakers en kun je Siri Shortcuts meenemen in al je automatiseringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.