Google lanceert eigen e-bookdienst met gratis iPad-app

Google heeft vandaag in de Verenigde Staten zijn eigen e-bookdienst 'Google eBooks' met bijbehorende e-bookwinkel en iOS-applicatie gelanceerd. De dienst zal in de loop van volgend jaar ook internationaal worden uitgerold.

Google eBooks iPadGoogle heeft vandaag zijn eigen e-bookdienst ‘Google eBooks’ geïntroduceerd. De zoekgigant treedt daarmee in de voetsporen van Amazon, Barnes & Noble en Apple. Google biedt niet alleen de mogelijkheid om boeken te lezen, maar introduceerde vandaag ook zijn eigen e-bookwinkel, de eBookstore genaamd. Hierin worden enkele honderdduizenden boeken te koop aangeboden De totale collectie bedraagt ruim drie miljoen titels, volgens Google de grootste collectie elektronische boeken ter wereld.

Omdat er volgens het bedrijf momenteel teveel standaarden voor het downloaden en lezen van e-books zijn en ook veel verschillende e-bookwinkels, is de dienst van Google ontworpen met een ‘open’ karakter. De elektronische boeken kunnen dan ook op veel verschillende apparaten gelezen worden: laptops, netbooks, tablets, smartphones en e-readers. Dit kan door middel van de Google eBooks Web Reader, waarmee het mogelijk is om boeken te kopen, lezen en online op te slaan. De webreader werkt volgens Google in elke browser met JavaScript-ondersteuning. Voor Android is er een gratis app, evenals voor de iPhone, iPod touch en iPad in de vorm van een universele app.

Op een iPad met 32 GB opslagcapaciteit kunnen met de app volgens Google zo’n 16.000 boeken worden opgeslagen. Boeken worden ook online opgeslagen en gekoppeld aan een Google-account. De applicatie biedt de mogelijkheden om boeken offline te lezen en binnen een boek ook te zoeken naar bepaalde woorden. Ook is het mogelijk om gratis voorbeelden van boeken te downloaden. Bij de meeste boeken kan ook de grootte, soort en uitlijning van de lettertypen worden aangepast. De app heeft ook een nachtmodus, zodat boeken ook zonder dag- of kunstlicht prettig te lezen zijn.

Naast de eBookstore is het ook mogelijk om boeken via onafhankelijke aanbieders te kopen. In de VS zijn dat bijvoorbeeld Powell’s, Alibris en deelnemende leden van de ‘American Booksellers Association’. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple’s iBookstore kunnen gebruikers dus zelf kiezen waar ze hun boeken willen kopen. De dienst is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar zal in de loop van volgend jaar ook internationaal worden uitgerold. Wat de plannen van Bol.com, een populaire Nederlandse aanbieder van elektronische boeken, op dit vlak zijn is nog onbekend. Onlangs schreven wij over de mogelijkheid om Bol.com ebooks te lezen met de gratis applicatie txtr.

Meer informatie: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2010, 20:13
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen diner dash, ebook, fastfood, game, google, google documenten, ipad, restaurant, simulator, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.