Google lanceert eigen e-bookdienst in de Verenigde Staten met iOS-ondersteuning

Google heeft in de Verenigde Staten zijn eigen e-bookwinkel gelanceerd.

Google eBooks iPhoneGoogle heeft vandaag, zo’n zes jaar na de lancering van Google Books, zijn eigen e-bookdienst geïntroduceerd. De dienst zal aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, maar in de loop van 2011 ook internationaal worden uitgerold. Samen met de dienst introduceerde de zoekgigant vandaag ook zijn eigen eBookstore, waarin bij de lancering zo’n drie miljoen boektitels beschikbaar zijn. Hiervan kunnen enkele honderdduizenden ook worden gekocht.

Google heeft Google eBooks naar eigen zeggen ontworpen als ‘open’, omdat er volgens het bedrijf teveel standaarden zijn met elk hun eigen winkel voor het downloaden en lezen van boeken. De elektronische boeken kunnen dan ook op veel verschillende apparaten gelezen worden — laptops, netbooks, tablets, smartphones en e-readers. Dit kan door middel van de Google eBooks Web Reader, waarmee het mogelijk is om boeken te kopen, lezen en online op te slaan. De webreader werkt volgens Google met elke browser met JavaScript-ondersteuning.

Daarnaast zijn er ook gratis apps voor Android en de iPhone, iPod touch en iPad, waarmee hetzelfde mogelijk is. Op een iPhone met 16 GB opslagcapaciteit kunnen met de app volgens Google zo’n 8.000 boeken worden opgeslagen. De applicatie biedt de mogelijkheid om te zoeken in boeken en ook kunnen bij de meeste boeken de grootte, soort en uitlijning van lettertypen worden aangepast. Daarnaast heeft de app een nacht-modus en kunnen gratis voorbeelden van boeken worden gedownload.

Naast de eBookstore is het ook mogelijk om boeken via onafhankelijke aanbieders te kopen. In de VS zijn dat bijvoorbeeld Powell’s, Alibris en deelnemende leden van de ‘American Booksellers Association’. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple’s iBookstore kunnen gebruikers dus zelf kiezen waar ze hun boeken willen kopen. Alle aankopen worden online opgeslagen en worden gekoppeld aan een Google-account. In Nederland is Bol.com een populaire aanbieder van e-books, maar die kunnen niet standaard op iOS-apparaten worden gelezen.

Meer informatie: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2010, 17:24
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen facebook, google, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.