Gerucht: ‘Nieuwe iPhone SE 2 komt in mei, zonder koptelefoonaansluiting’

Volgens bronnen komt Apple al in mei met een nieuwe iPhone SE 2. Maar wat kun je dan van dit toestel verwachten? De nieuwe iPhone SE 2 krijgt volgens de bronnen geen koptelefoonaansluiting meer, maar heeft wel Touch ID.

We hebben de afgelopen maanden al veelvuldig geschreven over een iPhone SE 2, de opvolger van de 4-inch iPhone SE die Apple in maart 2016 uitbracht. Ondanks dat Apple afgelopen maart al een event gehouden heeft, werd daar alleen de iPad 2018 aangekondigd. Maar als het aan hoesjesmakers ligt, komt de iPhone SE 2 er echt. Macotakara sprak met de makers tijdens de Global Sources Mobile Electronics-show in Hong Kong. Volgens hen verschijnt de iPhone SE 2 al in mei.

iPhone SE 2 in mei, zonder koptelefoonaansluiting’

De nieuwe iPhone SE 2 krijgt volgens de hoesjesmakers dezelfde afmetingen als de huidige iPhone SE. Bovendien is Touch ID op dit toestel een blijvertje, wat zo goed als zeker betekent dat je geen iPhone X-achtig scherm hoeft te verwachten. De iPhone SE 2 krijgt daardoor waarschijnlijk een 4-inch scherm. Volgens hen zegt Apple ook vaarwel tegen de koptelefoonaansluiting op deze 4-inch iPhone. Wat hiervoor in de plaats komt weten we niet, maar mogelijk creëert dit extra ruimte voor de Taptic Engine. Daardoor kan deze iPhone SE 2 dezelfde homeknop krijgen als de iPhone 7 en iPhone 8. Qua specificaties verwachten ze een A10-chip, dezelfde als in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit zorgt ervoor dat de iPhone SE 2 nog wel even mee kan.

Eerder deze week schreven we nog over registraties die mogelijk wijzen op de iPhone SE 2. De registraties bij de EEC duiden er vaak op dat nieuwe producten binnen een paar maanden verschijnen, dus dat valt mooi samen met de speculaties van deze hoesjesmakers. Of dit toestel daadwerkelijk al volgende maand komt, is een kwestie van afwachten. Apple kan ook besluiten om te wachten met een aankondiging tijdens de WWDC, al zou dat de aandacht afleiden van iOS 12, macOS 10.14 en andere aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2018, 16:13
Bron Bron Macotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone SE 2
Device iPhone SE 2020

Actuele iPhone SE 2020 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.