Donkere modus voor Mac

Gerucht: ‘Apple werkt aan volledige dark mode voor de Mac’

Komt het nu ook naar iOS?

Zit jij te wachten op een donkere weergave op de Mac? Er zijn aanwijzingen gevonden dat Apple hieraan werkt voor macOS 10.14, de eerstvolgende versie die dit najaar verschijnt. Maar komt zoiets nu ook naar iOS?

Heb je al gelezen dat iOS 12 mogelijk ook voor de iPhone 5s uitgebracht wordt? Een Reddit-gebruiker ontdekte dit in de broncode van WebKit, de motor achter Safari. 9to5Mac besloot nog verder in de code te duiken en ontdekte aanwijzingen voor een donkere modus in macOS 10.14. Het zou een uitbreiding zijn van de huidige dark mode op de Mac.

‘Aanwijzingen voor donkere mode in macOS 10.14’

In maart is er nieuwe code aan WebKit toegevoegd dat erop wijst dat er een volledig donkere modus voor de Mac aan zit te komen. Volgens de code van WebKit kan een website gerenderd worden op basis van de weergave van de applicatie zelf. macOS kan daarmee het uiterlijk van bepaalde interface-componenten zoals knoppen en lijsten aanpassen, afhankelijk van wat het systeem aanbiedt.

Dark mode in code van macOS

Er is sinds El Capitan al een soort dark mode aanwezig in macOS, maar dit werkt alleen als de appontwikkelaar het expliciet besluit te gebruiken. De nieuwe ontdekking zorgt ervoor dat Apple het uiterlijk van alle apps systeembreed donker kan maken, zonder dat de ontwikkelaar iets hoeft te doen. Omdat WebKit in alle openheid wordt ontwikkeld kunnen er ook hints naar nieuwe functies voor macOS en iOS in worden ontdekt.

Mac Dark Mode

Een definitieve bevestiging is het daarom nog niet, maar het biedt genoeg aanknopingspunten om te geloven dat Apple ermee bezig is. In iOS 12 waren geen soortgelijke verwijzingen te vinden, dus voor mensen die hoopten op een dark mode in iOS 12: helaas, het lijkt erop dat dit er voorlopig nog niet aan komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2018, 16:13
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp dark mode
Software macOS 10.14 Mojave
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.