Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘Registraties wijzen op nieuwe iPhones, mogelijk iPhone SE 2’

Er zijn registraties opgedoken van nieuwe iPhone-modellen, afkomstig van de Eurasian Economic Comission (EEC). Het gaat in totaal om maar liefst elf nieuwe modelnummers, mogelijk voor een nieuwe iPhone SE 2.

Eurasia-melding voor nieuwe iPhones

De Eurasian Economic Commission heeft de afgelopen maanden al veelvuldig nieuwe Apple-producten openbaar gemaakt, nog voor Apple ze officieel aangekondigd heeft. Deze instantie test nieuwe producten voordat ze verkocht mogen worden. Nog niet zo lang geleden bleek uit een zelfde soort melding dat er nieuwe iPads op de planning stonden, wat uiteindelijk de iPad 2018 bleek. Nu gaat het om maar liefst elf nieuwe iPhone-modellen, allemaal met nieuwe modelnummers die nog niet voor huidige modellen gebruikt worden. Dit ontdekte de Franse website Consomac.

Uit de melding blijkt niet om welke modellen het gaat, maar een nieuwe iPhone SE 2 ligt het meest voor de hand. De 2018 iPhones van september worden pas op een veel later moment in productie genomen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het om die modellen gaat. Het is echter onduidelijk waarom er maar liefst elf nieuwe modelnummers bij de EEC database te vinden zijn, waarvan sommige zelfs een stuk hoger zijn dan de huidige nummering. Verder blijkt uit de melding dat het gaat om toestellen die draaien op iOS 11.

De afgelopen maanden zijn er al vaker geruchten geweest rondom een nieuwe iPhone SE, met de tijdelijke naam iPhone SE 2. Dit model zou verbeterde specs krijgen met bijvoorbeeld een A10-chip. Overige verbeteringen zijn onduidelijk, al werd er wel al gespeculeerd over draadloos opladen. Dat zou betekenen dat het nieuwe model een glazen achterkant moet krijgen. Of een nieuwe iPhone SE 2 echt zo’n drastische verandering krijgt, moet nog blijken.

De afgelopen weken duikt er ook steeds vaker het gerucht op dat Apple nog met een goudkleurige iPhone X komt. Deze registratie van nieuwe nummers is daar echter geen bevestiging van, want nieuwe kleurtjes krijgen nooit een nieuw modelnummer. Zo heeft de rode iPhone 8 hetzelfde modelnummer als de andere kleuren. Het gaat dus echt om nieuwe modellen die nog niet eerder te koop waren en niet om slechts een nieuw likje verf.

De meldingen van de EEC duiden vaak op een beschikbaarheid binnen een tot twee maanden, zoals ook het geval was bij de recente iPad, de AirPods en de nieuwe MacBooks. Het is goed mogelijk dat Apple de iPhone SE 2 binnen een aantal weken aankondigt via een persbericht, maar ze kunnen het model ook nog bewaren voor de WWDC 2018. Een apart event voor zo’n nieuw model lijkt onwaarschijnlijk.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.