iPhone X, Apple Watch en AirPods met AirPower.

Gerucht: ‘AirPower ondersteunt maximaal 29W, verschijnt eind deze maand’

De AirPower werkt met maximaal 29W, zo stellen bronnen uit Taiwan. Deze extra kracht is nodig om drie apparaten tegelijk op te laden. Er wordt nog steeds verwacht dat de AirPower eind maart 2018 verschijnt.

We zitten alweer bijna op de helft van de maand maart, maar de AirPower is in nog geen velden en wegen te bekennen. Had je de hoop opgegeven, dan is er goed nieuws. Volgens DigiTimes komt de AirPower nog steeds deze maand uit, om precies te zijn tegen het einde van de maand. Ook is er meer bekend over de specificaties, want volgens bronnen ondersteunt de AirPower een vermogen van maximaal 29W.

‘AirPower met maximaal 29W’

Apple kondigde de AirPower aan tijdens het afgelopen september-evenement, maar de details van de lader zelf bleven nog wat vaag. We weten dat de AirPower drie toestellen tegelijk op kan laden en geschikt is voor de nieuwste iPhones, de Apple Watch Series 3 en de AirPods (met vernieuwde oplaadcase). Specificaties wilde Apple nog niet geven, maar volgens DigiTimes ondersteunt de AirPower een vermogen van maximaal 29W. Dat is flink hoger dan de meeste draadloze laders, zoals de Belkin Boost Up en de Mophie Wireless Charging Pad die met maximaal 7,5W werken. Het extra vermogen is waarschijnlijk nodig om drie apparaten tegelijk op te laden. Het lijkt in ieder geval zeker dat de AirPower iPhone snelladen ondersteunt.

AirPower iPhone X oplader

Qua datum kon DigiTimes nog niet veel meer zeggen dan dat de AirPower tegen het einde van de maand beschikbaar is. Leveranciers uit Taiwan halen in ieder geval hun voordeel uit de AirPower. De leveringen van de benodigde onderdelen is in dit eerste kwartaal van 2018 verdubbeld ten opzichte van een kwartaal eerder. Voor het tweede kwartaal wordt verwacht dat dit nog verder zal groeien. Verschillende leveranciers zetten vol in op de draadloze laders, omdat verwacht wordt dat de vraag dit jaar flink zal toenemen.

Het wachten is nu op het verlossende woord van Apple. We verwachten dat Apple enkele maart-aankondigingen gaat doen, maar of dat via een apart evenement zal zijn of met een persbericht, weten we nog niet. We verwachten dat in ieder geval iOS 11.3 nodig is om de iPhone op te laden met de AirPower, vanwege de nieuwe laadanimatie die te zien is in de afbeelding hierboven. De prijs van de AirPower is nu nog de ontbrekende schakel, maar kijkend naar andere Apple-accessoires kunnen we een schatting maken van de prijs van Apple’s draadloze lader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2018, 12:36
Bron Bron DigiTimes
Categorie Accessoires
Onderwerp airpower
Device AirPower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.