Kunst zoeken met Google

Zoek naar kunst met Google Art Palette en Life Tags

Google heeft genoeg geld en mensen om allerlei leuke tools te bouwen. We bespreken hier twee: Art Palette en Life Tags. Deze twee nieuwe (web)apps staan in het teken van zoeken naar kunst en oude foto's. De apps zijn te gebruiken op Mac, iPhone en iPad.

Kunst vinden met Google

Google heeft een aparte afdeling Arts & Culture waar allerlei experimenten met kunst en cultuur te vinden zijn. Het gaat vaak om experimenten, die niet direct praktische waarde hebben maar waarmee ze wel laten zien wat er allemaal mogelijk is. De twee nieuwste experimenten zijn Art Palette en Life Tags. Dit zijn twee webapps die ook te gebruiken zijn op je iPhone of iPad. Beide apps zijn onderdeel van Google’s Art & Culture Experiments, een omgeving van Google waarin ontwikkelaars de vrijheid krijgen om te experimenteren met projecten.

Kunst zoeken met Google

Kunst zoeken op kleur
In Art Palette kies je vijf kleuren en vervolgens gaat de app op zoek naar kunst met die vijf kleuren erin. Je kunt de meest gekke kleurcombinaties maken waardoor je soms ook heel vreemde kunstwerken tegenkomt. De app is gemaakt door Simon Doury en Etienne Ferrier. Je kunt ook zelf foto’s toevoegen aan de collectie; dit kunnen bestaande foto’s zijn of je kunt een nieuwe foto maken.

Kunst zoeken met Google

Oude foto’s
De tweede webapp is Life Tags. Hiermee kun je op zoek kunt gaan naar oude foto’s rond een bepaald onderwerp. Elke foto die ooit in het Amerikaanse tijdschrift Life (1936-1972) heeft gestaan is voorzien van een label, waarbij gebruik is gemaakt van machine learning. Op de website staat een lijst met al deze labels. Wanneer je op een label klikt krijg je allerlei oude foto’s te zien die te maken hebben met het gekozen woord. Ook kun je zien welke woorden er nog meer gerelateerd zijn aan die foto door op erop te klikken.

Beide apps zijn in de browser te gebruiken, zowel op een computer als op een iPhone of iPad. Op Experiments with Google vind je nog meer experimenten die Google samen met partners heeft gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2018, 20:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen fotografie, google, kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.