Apple Store iPhone X

Gerucht: ‘Apple onthult iOS 12 op 4 juni’

Apple presenteert waarschijnlijk op 4 juni de keynote van WWDC, waar onder andere iOS 12 wordt verwacht. Dat blijkt uit de planning van het evenementencentrum in San José, dat alleen in de betreffende week nog vrij is voor Apple.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Traditiegetrouw houdt Apple in juni de WWDC, oftewel de Worldwide Developers Conference. Tijdens dit vijfdaagse-evenement worden ontwikkelaars op de hoogte gebracht van alle vernieuwingen in de nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS. Voorafgaand aan de start van de WWDC houdt Apple de presentatie waar deze versies aangekondigd worden, waaronder iOS 12 en macOS 10.14. Als we de schema’s mogen geloven is dat dit jaar op 4 juni en loopt de WWDC 2018 tot en met 8 juni.

‘WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni’

Exact een jaar geleden kondigde Apple de begindag van WWDC 2017 aan. Dat was veel eerder dan de voorgaande jaren, toen deze pas in april bekendgemaakt werd. Wanneer Apple WWDC 2018 gaat aankondigen weten we nog niet, maar volgens geruchten is het event wederom in het McEnery Convention Center in San Jose. Dat is dezelfde locatie als vorig jaar.

Kijkend naar de schema’s, dan is alleen de week van 4 tot en met 8 juni nog vrij. Ervan uitgaande dat Apple net als de vorige jaren de WWDC in juni houdt, betekent dit dat de WWDC van start gaat op maandag 4 juni.

Apple Store iPhone X

Vorig jaar onthulde Apple tijdens de persconferentie onder andere iOS 11, de HomePod en de iMac Pro. Of er dit jaar weer nieuwe hardware in de planning ligt, weten we nog niet. Apple zal hier in ieder geval iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 en tvOS 12 onthullen. De afgelopen weken kregen we al een goed beeld wat iOS 12 en macOS 10.14 te bieden hebben.

Apple zou van plan zijn om in iOS 12 vooral te focussen op stabiliteit, terwijl nieuwe functies uitgesteld zijn naar 2019. Toch kun je nog wel wat nieuws verwachten, zoals Animoji naar de iPad en FaceTime en verbeteringen voor de Niet Storen-functie. Wat betreft de Mac brengt macOS 10.14 waarschijnlijk HomeKit-ondersteuning. De belangrijkste verbetering zou echter de samenvoeging van iOS en macOS zijn, zodat je echt universele apps krijgt die op alle apparaten werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2018, 19:33
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 12, wwdc, wwdc 2018
Software iOS 12, macOS 10.14 Mojave, tvOS 12, watchOS 5

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.