iOS 11.3 animoji

Gerucht: ‘Voortaan elke twee jaar een grote iOS-update, animoji komen naar iPad’

Apple wil grote iOS-updates om de twee jaar uitbrengen. De eerstvolgende grote update voor iOS staat dan gepland voor 2019. Maar ook dit jaar komen er nog wel wat nieuwe functies aan, zoals animoji voor iPad en FaceTime.

Apple zou plannen hebben om animoji ook op de iPad beschikbaar te stellen. Dat beweert Bloomberg op basis van interne bronnen. Daarvoor zijn nieuwe iPads met Face ID-camera in ontwikkeling. Daarnaast zou Apple van plan zijn om animoji naar FaceTime te brengen, zodat je virtuele maskers over je gezicht kunt plakken tijdens een videogesprek. De nieuwe functies zouden dit najaar beschikbaar komen, waarschijnlijk in iOS 12. De versie die daarvoor in ontwikkeling is draagt codenaam Peace.

Animoji ook op iPad

Momenteel werken animoji alleen op de iPhone X, omdat er een speciale TrueDepth-camera voor nodig is om gezichtsherkenning mogelijk te maken. Apple zou werken aan een nieuwe iPad waarin een dergelijke TrueDepth-camera is ingebouwd. Mogelijk vervalt daarbij de Touch ID-knop. Bloomberg meldt ook dat Apple werkt aan nieuwe animoji. In iOS 11.3 worden al nieuwe animoji toegevoegd, waaronder een leeuw en skelet.

iOS 11.3 animoji

Volgende grote iOS-update in 2019
Eerder circuleerde het gerucht dat Apple bij iOS 12 de nadruk zou leggen op stabiliteit en niet op nieuwe functies. Maar Apple lijkt toch wat vernieuwingen in de koker te hebben. Zo zou het mogelijk worden om automatisch telefoontjes te weigeren als de iPhone in Niet Storen-modus staat. Verder komen er verbeteringen voor Siri aan, zoals nauwere samenwerking met Spotlight, de zoekfunctie van iOS. Je kunt nauwkeuriger aangeven welke apps en content de zoekfunctie mag indexeren om suggesties te geven.

Apple zou van plan zijn om elke twee jaar een grote update uit te brengen. De eerstvolgende staat dan gepland voor 2019, zodat ontwikkelaars meer tijd hebben om hun apps aan te passen voor nieuwe functies. Er komt nog wel elk jaar een iOS-update, maar die zal afwisselend meer en minder nieuwe functies bevatten. Een soortgelijke aanpak volgde Apple eerder bij de iPhones, waarbij grote vernieuwingen in het design elk jaar werden afgewisseld door een model met kleinere interne verbeteringen.

Dit jaar kunnen we volgens geruchten nog wel een andere vernieuwing verwachten: de samenvoeging van iOS- en macOS-apps. Apps die ontwikkeld zijn voor iPhones en iPads zijn dan ook op de Mac te gebruiken. De update daarvoor zou in macOS 10.14 zijn gepland, dat voor komend najaar op de planning staat. Een functie die volgens Bloomberg voor 2019 staat gepland is het openen van meerdere tabbladen in iPad-apps. Je kunt tussen deze tabbladen makkelijk navigeren, net als in een webbrowser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2018, 16:22
Bron Bron Bloomberg
Categorie iOS
Onderwerpen animoji, facetime

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Je vindt ze in iMessage in de Berichten-app. De Animoji maken gebruik van de TrueDepth-camera en volgen je gezichtsuitdrukking. Je gebruikt ze door een opname te maken, waarna ze de bewegingen van je mond volgen. Er zijn ook stilstaande stickers en je kan je eigen variant maken in de vorm van een Memoji.

Animoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.