iOS 11.3: Apple TV's in de Woning-app

Gerucht: ‘Woning-app komt dit najaar naar de Mac’

De Woning-app is vanaf dit najaar waarschijnlijk op de Mac te gebruiken. In macOS 10.14 (codenaam Liberty) wordt HomeKit-ondersteuning toegevoegd, zegt Bloomberg.

Woning-app op de Mac

Het is eigenlijk een gekke situatie dat je HomeKit-accessoires niet vanaf een Mac kunt bedienen. macOS biedt geen ondersteuning voor HomeKit en er is ook geen Woning-app voor de desktop. Daar zou dit najaar wel eens verandering in kunnen komen, want Apple zou voor macOS 10.14 bezig zijn om een Woning-app te ontwikkelen. Dat beweert Bloomberg op basis van interne bronnen. macOS 10.14 met codenaam ‘Liberty’ zou macOS-versies bevatten van huidige iPhone-apps, waaronder de Woning-app.

Eerder vandaag schreven we al over iOS 12 met codenaam Peace. Daarin zou Apple van plan zijn om Siri en Spotlight nauwer te laten samenwerken en iOS-update, animoji komen naar iPad’>animoji op de iPad te ondersteunen. Voor macOS komen er ook vernieuwingen aan en die hebben vooral te maken met de geplande samenvoeging van iOS- en macOS-apps. Volgens eerdere geruchten wordt het in de toekomst mogelijk om iPhone- en iPad-apps ook op de Mac te gebruiken en andersom. Dat moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om apps te ontwikkelen die op alle platformen werken.

iOS 11.3: Apple TV's in de Woning-app

Met Apple’s Woning-app kun je je slimme apparaten thuis bedienen, vanaf dit najaar dus ook op de Mac. Eerder haalde Apple al de Aandelen-, Notities-, Herinneringen- en Berichten-app naar de Mac. Er kwam ook een Mac-versie van de Game Center-app, maar die is inmiddels weer verdwenen. In macOS 10.14 en iOS 12 zullen apps waarschijnlijk nog universeler worden.

Het stuk van Bloomberg herhaalt nog eens dat Apple zich extra wil focussen op de kwaliteit van de software, zodat de software-ontwikkelaars meer tijd hebben om functies goed af te ronden. Ook komt er meer nadruk op interne verbeteringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2018, 16:47
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen homekit, woning
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.14 Mojave

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.