iPhone X in Apple-promo

Gerucht: ‘Apple focust met iOS 12 op stabiliteit, stelt nieuwe functies uit naar 2019’

Apple legt met iOS 12 de focus op performance en kwaliteit, in plaats van grote nieuwe functies. Eerder geplande verbeteringen zouden daarom doorgeschoven zijn naar 2019, aldus de bron.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘iOS 12 focust op stabiliteit’

Ieder jaar tijdens de WWDC kondigt Apple de nieuwste versie van haar besturingssystemen aan, waaronder voor iOS en macOS. Dit jaar staan onder andere iOS 12 en macOS 10.14 op het programma. Over de exacte nieuwe functies in deze versies is nog weinig bekend, maar als we bronnen mogen geloven gaat Apple vooral focussen op betere prestaties en hogere kwaliteit. Deze beslissing zal ongetwijfeld het gevolg zijn van de vele bugs en problemen in iOS 11, waar veel gebruikers de afgelopen tijd last van hadden. Veel problemen zijn inmiddels verholpen, maar nog lang niet alles werkt op dit moment foutloos.

Update 17:00: Er is nieuwe informatie bekend over welke functies wel en niet nog dit jaar verschijnen. Zo zou FaceTime dit jaar nog wel een update krijgen, al zijn de details daarvan niet bekend. Ook krijgt de Foto’s-app een aantal kleinere verbeteringen in 2018. Bloomberg bevestigt dat het opnieuw ontworpen beginscherm ook pas volgend jaar komt. De extra nadruk op stabiliteit, heeft ook invloed op de volgende update van macOS. Updates voor watchOS en tvOS blijven ongewijzigd, zo stelt de bron.

Volgens de bron zijn de plannen bij Apple dus gewijzigd. In plaats van heel veel nieuwe functies met iOS 12 en macOS 10.14, kunnen gebruikers rekenen op minder bugs en betere prestaties. Apple heeft er volgens de bron voor gekozen om de nieuwe functies pas volgend jaar uit te brengen.Dat zou dus betekenen dat nieuwe functies toegevoegd worden in iOS 12.1, iOS 12.2 en zelfs iOS 12.3. Dat patroon zien we de laatste jaren al vaker, zoals nu met de vele functies in iOS 11.3.

Opgefrist beginscherm, verbeteringen voor AR
Qua nieuwe functies zou het volgens de bron gaan om een opgefrist beginscherm en verbeteringen voor CarPlay, maar details daarbij zijn nog schaars. Bovendien krijgen enkele standaardapps waaronder Mail een update, terwijl ook fotobewerking en het delen van content volgens de bron onder handen genomen wordt. Dat wil echter niet zeggen dat de eerste versie van iOS 12 helemaal geen nieuwe functies meer krijgt. Functies die niet uitgesteld zijn, zijn onder andere verbeteringen in augmented reality, verbeteringen voor de Gezondheid-app en ouderlijk toezicht.

Onlangs wist een betrouwbare bron te melden dat Apple van plan is om de appwinkels van iOS en macOS samen te voegen, waardoor er echte universele apps komen die werken op zowel iPhone, iPad als Mac. Deze functie staat momenteel nog wel voor dit jaar op de planning en is daarmee waarschijnlijk één van de grootste vernieuwingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 januari: Er is extra informatie verschenen over dit gerucht. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2018, 16:59
Bron Bron Axios
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 12
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.