HomePod teardown iFixit: met zaag

HomePod teardown van iFixit onthult 14-pins connector en 16GB opslag

De HomePod blijkt een 14-pins aansluiting aan de onderkant en 16GB opslag te bevatten, zo blijkt uit de eerste HomePod teardown. Ook blijkt de speaker vrij lastig zelf te repareren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iFixit HomePod teardown

Bij elk nieuw Apple-product weet je het wel: iFixit gaat bezig met een teardown. Bij de teardown van de HomePod zijn we extra benieuwd, want er is nog maar weinig bekend over de interne onderdelen van de Apple-speaker. Wat zit er onder het stoffen hoesje? iFixit is inmiddels helemaal klaar met de teardown en ontdekte dat het zelf repareren van de HomePod vrij lastig zal zijn. Ook kwamen ze een verborgen 14-pins connector tegen en blijkt de speaker 16GB opslag te hebben.

Update 13 februari: er is nu ook een video van de HomePod teardown.

HomePod teardown: dit zit erin

De HomePod heeft een hoesje van textiel en een rubberen voet. Onder die voet vond iFixit een 14-pins connector, dat waarschijnlijk wordt gebruikt voor diagnostische tests. De poort zit verstopt onder een laag zelfklevend materiaal en lijkt niet bedoeld om vaak te gebruiken. Ook ontdekte het team de Apple A8-chip, waarschijnlijk met 1GB RAM. Er zit een 16GB flashgeheugen-chip van Toshiba in, ook al kun je er geen muzieknummers op opslaan. Een ring zorgt ervoor dat alle acht speakers van stroom zijn voorzien.

HomePod met 14-pins poort

Maar hoe zit het eigenlijk met de zaag die je op sommige foto’s ziet? iFixit geeft toe dat er misschien een slimmere manier is om de HomePod open te krijgen. Ze gebruiken nu behoorlijk wat gereedschap en moesten flink wat kracht zetten om de speaker open te breken. Met een zaag, hitteföhn, plectrum van een gitaar, een mes en een ultrasonisch snij-apparaat lukte het om toegang te krijgen tot de interne componenten. Dit is uiteraard niet de meest handige methode als je de HomePod zelf wilt repareren.

HomePod teardown iFixit: met zaag

Het zal duidelijk zijn: de HomePod zit robuust in elkaar, maar is moeilijk te openen. Dit verklaart misschien ook waarom je bij een kapotte HomePod zoveel moet betalen ($279), dat je bijna een nieuwe kunt kopen. Alleen de (bij nader inzien toch verwisselbare kabel) kan relatief goedkoop worden gerepareerd voor $29.

HomePod teardown door iFixit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2018, 16:56
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, ifixit, teardown
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.