iPhone X spacegrijs closeup

Gerucht: ‘6,1-inch iPhone wordt dit jaar het populairste toestel’

De 6,1-inch iPhone met LCD-scherm gaat volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo dé klapper van 2018 worden. Het toestel zal goed zijn voor de helft van de verkoop, denkt Kuo. Wat maakt 'm zo interessant?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Analist Ming-Chi Kuo heeft een serie nieuwe rapporten, waarin hij beweert dat de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm de meest populaire iPhone van 2018 zal worden. Volgens Kuo slaat dit model vooral aan omdat gebruikers de functies van de iPhone X krijgen, maar voor een lagere prijs.

Nieuwe details over 6,1-inch iPhone

Kuo verklapte een aantal nieuwe details over de 6,1-inch iPhone, zoals het feit dat de Taiwanese fabrikanten Pegatron, Foxconn en Wistron de productie voor hun rekening zullen nemen. Zij zijn respectievelijk verantwoordelijk voor 60, 30 en 10 procent van de productie.

Ook vertelde Kuo dat Japan Display ongeveer 70 procent van de LCD-panelen zal leveren voor dit toestel. Het zou daarbij gaan om de 6-inch Full Active LCD’s van Japan Display, die slechts een smalle schermrand van 0,5mm vereisen. Dat stelt Apple in staat om een bijna randloos scherm te maken, al zal het lastiger zijn dan bij OLED.

Kuo verwacht een rechthoekige batterij met een capaciteit van 2850 tot 2950 mAh (8,5% groter dan huidige iPhone X) die door Unimicron wordt gemaakt. De grotere capaciteit is te danken aan een kleiner logic board, dat dankzij technologische ontwikkelingen haalbaar is geworden.

Ook herhaalde Kuo nog eens wat punten uit eerdere rapporten: een bijna full-screen design met notch, maar zonder thuisknop en een lagere prijs tussen de $700 en $800 in de VS. Kuo verwacht ook dat Face ID en Animoji er standaard op zullen zitten. Je krijgt dus vrijwel dezelfde functies als de iPhone X, maar voor een kleiner prijskaartje. Je mist wel het OLED-scherm.

Kuo iPhones 2018

Die combinatie zou volgens Kuo zo’n schot in de roos zijn, dat 50% van de verkochte iPhones van 2018 het 6,1-inch toestel is. Wilde je nog een nieuwe iPhone kopen, dan kan het dus zin hebben om de ontwikkelingen rondom dit 6,1-inch toestel af te wachten. Kuo schrijft dat gebruikers twijfelen over de X vanwege de hoge prijs, waardoor het LCD-model een aantrekkelijk alternatief is.

iPhones van 2018 met grotere batterij
Naast deze 6,1-inch LCD iPhone zou Apple ook van plan zijn om een opvolger van de 5,8-inch iPhone X 2018 en een extra grote 6,5-inch iPhone X Plus met bijna randloos OLED-scherm uit te brengen. Dat grotere model zou een L-vormige batterij met een capaciteit tussen 3.300 en 3.400 mAh krijgen, ook geproduceerd door Unimicron. De 5,8-inch uitvoering krijgt een 2,700 tot 2.800 mAh batterij, dus vergelijkbaar met de huidige iPhone X. Alle drie modellen moeten in september in de winkel liggen, als het aan Kuo ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:21
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, Ming-Chi Kuo
Devices iPhone X, iPhone XS Max

Actuele iPhone X deals

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.