bose-speaker

Apple verkoopt geen Bose-producten meer in Apple Store (update)

Apple gaat de Bose-speakers, -oordopjes en andere producten uit de Apple Store halen. Is er een verband met Apple's overname van Beats?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bose-speakersApple heeft plannen om de audioproducten van Bose uit de winkels te verwijderen. Volgens bronnen van MacRumors hebben medewerkers instructies gekregen om de uitgestalde demoproducten en de voorraden in de winkel begin volgende week weg te halen. Waarom Bose moet verdwijnen is niet bekendgemaakt, maar het zou te maken kunnen hebben met de overname van Beats Electronics door Apple. Eén van de twee partijen heeft de samenwerking wellicht opgezegd.

Update 18 oktober: Alle Bose-producten zijn daadwerkelijk uit de winkel gehaald. In de week nadat dit nieuwtje verscheen leek het vooral om een conflict tussen beide bedrijven te gaan.

Toch is Bose niet het enige duurdere audiomerk dat in de Apple Store te vinden was. De luxe merken Bowers & Wilkins en Bang & Olufsen zijn nog gewoon aanwezig. Dat geldt trouwens ook nog voor de meeste Bose-producten, zoals de SoundLink en oordopjes.

Update 20:00 uur: Nog meer Apple vs. Bose-nieuws: beide bedrijven hebben een schikking getroffen in een lopende rechtszaak over noise cancelling headsets. Bose klaagde Beats Electronics aan, vlak nadat Apple aankondigde dat ze Beats hadden overgenomen voor 3 miljard dollar. Bose probeerde de verkoop van Beats Studio en Beats Studio Wireless te verbieden.

Bose was de afgelopen dagen in het nieuws, omdat ze een sponsordeal hebben met de NFL (American Football) en het dragen van Beats-oordoppen hebben verboden. Footballer Colin Kaepernick hield zich niet aan die regel en kreeg een boete van $10.000 om zijn oren, omdat hij op een persconferentie verscheen met roze Beats-oordoppen. De rivaliteit tussen beide merken kan één van de redenen zijn waarom Apple en Bose nu gescheiden wegen gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2014, 9:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple store, bose

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.