iPads nieuw

Gerucht: ‘Apple kondigt begin april de nieuwe iPads aan’

Apple zou van plan zijn om nieuwe iPads te onthullen bij de opening van Apple Park, het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. Ondertussen zijn er al 4 nieuwe modellen gespot in Apple's thuisbasis.

Apple zou van plan zijn om begin april nieuwe iPads aan te kondigen. De onthulling zou samenvallen met de opening van het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. Dat zeggen anonieme bronnen uit de productieketen tegen DigiTimes, een nieuwsbron met een wisselend track record. Gisteren werd bekend dat het waarschijnlijk om vier nieuwe modellen gaat.

iPads nieuw

Nieuwe iPads bij opening Apple Park

Eerder waren er ook al geruchten over een datum begin april, maar die baseerden zich op een nogal vreemde methode: de afhaaldatum van iPads op een bepaald moment (4 april) zou bepalend zijn voor het moment waarop Apple een evenement organiseert. Inmiddels is die ophaaldatum alweer opgeschoven naar 10 april.

Ook nu kun je twijfels hebben of Apple de opening van het nieuwe kantoor laat samenvallen met de aankondiging van nieuwe iPads. Het Steve Jobs Theater dat daarvoor is gebouwd, wordt volgens Apple zelf pas later dit jaar geopend.

DigiTimes beweert verder dat de productie van de 10,5-inch iPad naar voren is gehaald, waardoor het apparaat al op korte termijn verkrijgbaar zal zijn. In de loop van de tijd zijn er geruchten geweest dat het nieuwe model in maart, april of mei op de markt zou komen.

Vier nieuwe iPad-modellen gespot

Wanneer Apple een aankondiging doet, is dus nog even afwachten. Wat intussen wel bekend is, is dat Apple vier nieuwe modellen aan het testen is in de buurt van Cupertino. Maandag onthulde het mobiele marketingbureau Fiksu dat ze vier nieuwe iPad-modellen hebben gevonden in hun logbestanden, die allemaal op iOS 10.3 draaien. Het gaat om de modelnummers iPad 7.1, iPad 7.2, iPad 7.3 en iPad 7.4. Dit bewijst dat het om nieuwe modellen gaat, omdat de huidige iPad Pro-modellen nummers hebben in de serie 6.x.

De kans is aanwezig dat daar het nieuwe iPad Pro-model van 10,5-inch tussen zit. Deze zal vrijwel hetzelfde formaat hebben als de 9,7-inch iPads die we al sinds 2010 gebruiken, maar met een groter scherm. Dit is te danken aan de smallere schermrand. Daarnaast werkt Apple aan nieuwe versies van de 12,9-inch en 9,7-inch iPad Pro. Het vierde model zou een nieuwe iPad mini of een nieuw budgetmodel kunnen zijn. Volgens DigiTimes gaat de nieuwe 12,9-inch iPad Pro pas in mei of juni in productie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2017, 8:25
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen event, ipad, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.