Slimme Fibaro-stekker voor HomeKit laat met kleuren het stroomverbruik zien

Er zijn allerlei slimme stekkers op de markt. De Fibaro Wall Plug is een nieuwe in dit rijtje en werkt met HomeKit. De stekker heeft gekleurde ringen die je meteen laten zien wat het stroomverbruik is.

Fibaro Wall Plug met kleuren.
Fibaro, maker van allerlei slimme accessoires in huis, komt binnenkort met een HomeKit-versie van de slimme Wall Plug-stekker. Deze werkt zowel met Bluetooth als Wi-Fi en laat met gekleurde lampjes zien hoeveel stroom het aangesloten apparaat verbruikt.

Fibaro Wall Plug voor HomeKit

Fibaro heeft vorig jaar al meerdere soorten accessoires voor HomeKit uitgebracht. Nu komt daar een slimme stekker bij. De stekker is vergelijkbaar met de versie van Elgato, maar de Fibaro-versie heeft een aantal voordelen. Allereerst werkt de stekker van Fibaro zowel met Bluetooth als met Wi-Fi, waardoor je ook minder afhankelijk bent van het beperkte bereik van Bluetooth. Net als andere vergelijkbare stekkers kun je met de Fibaro Wall Plug het verbruik in de gaten houden, maar dit kan ook zonder een app.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Fibaro Wall Plug heeft namelijk een lichtgevende ring aan de buitenkant. Deze ringt neemt een kleur aan die afhankelijk is van het stroomverbruik. De kleur loopt van blauw naar paars (van laag naar hoog verbruik), zodat je vanaf de buitenkant meteen kunt zien of je een apparaat beter uit kunt schakelen vanwege hoog stroomverbruik. In de Fibaro-app kun je nog meer exacte gegevens van het stroomverbruik van de stekker bekijken. Een nadeel is wel dat hij door de verlichting iets minder geschikt is voor de slaapkamer, mocht je daar erg last van hebben.

De stekker bestaat in twee uitvoerigen: één voor het Fibaro-systeem en één voor HomeKit. De Fibaro-versie kost zo’n €65 en werkt onder andere met Toon van Eneco. De HomeKit-versie is op dit moment nog niet te koop, maar moet binnenkort wel verschijnen. De twee verschillende versies hebben nagenoeg dezelfde functies, maar het voordeel van de HomeKit-versie is dat je de aangesloten apparaten met je stem kunt bedienen en kunt automatiseren met je andere HomeKit-accessoires.

Inbouwsschakelaar van Fibaro
Fibaro heeft daarnaast ook nog de Single Switch. Deze is qua werking nagenoeg hetzelfde als de Wall Plug, maar bouw je in in het stopcontact zelf. De Single Switch is dus een soort tussenschakelaar en via Bluetooth kun je op die manier de stroomtoevoer naar het stopcontact regelen. Deze werkt ook met HomeKit en is op dit moment wel verkrijgbaar voor €60. Let erop dat je deze dus zelf in moet bouwen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De eerste drie Fibaro-accessoires voor HomeKit hebben we begin dit jaar besproken. In onderstaande review lees je daar veel meer over.

Bekijk ook

Review: Fibaro-sensoren met HomeKit voor automatisering van je huis

Met de Fibaro Motion, Door/Window en Flood Sensor kun je je huis automatiseren. De sensoren werken samen met HomeKit, zodat je ze kunt koppelen aan bijvoorbeeld je verlichting. Wij probeerden de drie sensoren uitgebreid.

Via: iPhone-Ticker

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.