NU.nl op de iPhone.

Vernieuwde uiterlijk NU.nl-app biedt meer overzicht en kleur

De app van NU.nl heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Het lezen van al het nieuws gaat met de overzichtelijkere uitstraling en grotere koppen een stuk prettiger. Vooral op de iPad ziet de app er beter uit.

De app van NU.nl (link) is één van de oudste Nederlandse nieuws-apps en vandaag is hij in een compleet nieuw jasje gestoken. Met ingang van versie 7 ziet de app er een stuk overzichtelijker en rustiger uit, met onder andere grotere afbeeldingen.

NU.nl met nieuw design

Het design van de NU.nl-app is de laatste jaren bijna ongewijzigd gebleven, met veel wit en een vrij duidelijke indeling. De nieuwe versie 7 van de NU.nl-app ziet er een stuk moderner uit. Wat direct opvalt zijn de grotere afbeeldingen en duidelijkere categorieën, die nu voorzien zijn van hun bijbehorende kleur. Ook de artikelweergave zelf heeft een make-over gekregen, waardoor artikelen er nu wat rustiger uit zien. Door de gekleurde knoppen en statusbalk zie je meteen bij welk katern het huidige nieuwsbericht hoort.

NU.nl met nieuw design.

Qua werking is er in de NU.nl-app verder weinig veranderd. Al in versie 6 van dit voorjaar werd het zijmenu ingeruild voor een knoppenbalk, met onderin Voorpagina, Net binnen, Video’s en Rubrieken. Het kopje Rubrieken is in deze nieuwe versie wat overzichtelijker gemaakt, zodat je eenvoudiger een andere categorie kunt selecteren. Ook hier is alles voorzien van wat meer kleur van de bijbehorende categorie. Wil je direct vanaf de voorpagina van rubriek wisselen, dan kan dat ook nog steeds via de titelknop bovenin. De Apple Watch-versie is met deze versie niet teruggekeerd. De NU.nl-app is nu wel meteen aangepast voor de iPhone X.

NU.nl met nieuw design op iPad.

Meer ruimte op de iPad
De metamorfose is het beste te zien op de iPad-versie. In de vorige versie was de app op het grotere scherm wat rommelig, maar in de nieuwe versie is dit verleden tijd. Alle artikelen staan nu net als in de iPhone-versie gewoon onder elkaar, waardoor er dus minder gebruikgemaakt wordt van het grotere iPad-scherm. Helaas werkt de iPad-app nog steeds niet met Split View en Slide Over, waardoor je de NU.nl-app dus niet tegelijkertijd kunt gebruiken met een andere app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2017, 9:47
Categorie Apps
Onderwerp nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.