Facebook Messenger nu beschikbaar op Apple Watch

Facebook Messenger is vanaf vandaag beschikbaar voor de Apple Watch. De watchOS 2-app maakt het versturen van stickers, standaardantwoorden en spraakberichten gemakkelijk vanaf je pols.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Facebook-Messenger-Apple-Watch

Zoals beloofd tijdens het Apple Event, is Messenger vanaf vandaag ook beschikbaar op de Apple Watch. Met de nieuwe watchOS 2-app kun je snel stickers, spraakberichten en likes versturen. Handig als je onderweg bent en snel een antwoord wilt geven, zonder daarvoor je iPhone uit je broekzak te halen.


Hoewel de beschrijving van Facebook Messenger zegt dat het een watchOS 2-app is, is de app nog wel erg langzaam. Meer dan een halve minuut kijk je tegen een laad-animatie aan voordat je meest recente gesprekken op het scherm van de Apple Watch opduiken. Ook blijkt na een snelle test dat het even duurt voordat berichten op de Watch verschijnen.

Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Messenger-Watch Messenger-Watch

Nieuw stickerscherm

Als je eenmaal een chat geopend hebt, kun je antwoord geven met een standaardantwoord of een ingesproken bericht. Het stickerscherm heeft een make-over gekregen, en laat je aan de hand van verschillende emoties (gelukkig, verliefd, droevig) de juiste sticker voor het juiste moment kiezen. Vooral deze stickers zijn ideaal om snel te reageren, waar de Apple Watch-app van Messenger voor bedoeld is.

Naast de Apple Watch-app is ook de iPhone-app van wat nieuwe functies voorzien. Zo kun je nu contacten zoeken via de Spotlight-zoekfunctie en ondersteunt de chat-app multitasking op de iPad.

Steeds populairder

Onlangs werd bekend dat Facebook Messenger nog steeds een razend populaire chat-app is, en dat vooral mensen in de doelgroep van 50+ de app steeds vaker gebruiken om berichten te versturen. Cijfers van GFK laten zien dat Facebook Messenger in de maanden juli en augustus dicht in de buurt kwam van het aantal Nederlandse WhatsApp-gebruikers.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.