Apple Store Amsterdam om 7:45 uur.

Winkels geopend voor verkoop iPhone 6s: iCulture is erbij!

De Apple Stores in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Brussel gingen vandaag om 8:00 uur open voor de iPhone 6s. Maar voor de echte wachtrijen moest je bij de nachtverkoop zijn.

Als je van lange wachtrijen houdt, was je vannacht beter af bij de nachtopeningen van de providers dan bij de Apple Stores. Bij de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem stond maar een handjevol mensen. Toen we vanochtend arriveerden bij de Apple Store Amsterdam (traditioneel de langste wachtrij) telden we slechts 20 man en dat beeld is bij de andere Apple Stores precies hetzelfde.

Komt het door verminderde belangstelling voor de iPhone 6s? Welnee, het komt vooral omdat Apple het online reserveren zo makkelijk heeft gemaakt, dat het eigenlijk geen zin heeft om nog met kampeerstoeltjes en paraplu’s in de kou te gaan zitten.

De eerste persoon in de wachtrij in Amsterdam had 8 uur staan wachten om een spacegrijze iPhone 6s in ontvangst te kunnen nemen. Bij de nachtopening van providers was het vannacht een stuk drukker. Vodafone, KPN en de PhoneHouse hadden ‘s nachts hun winkels al geopend voor de iPhone 6s en webwinkel Typhone bezorgde vannacht al de eerste pakketjes. In Rotterdam stonden zo’n 70 mensen in de rij, in Nijmegen 50 mensen. Dat er niet in het hele land winkels eerder open gingen, is bewust gedaan om overlast voor omwonenden te voorkomen. Bij de meeste winkels gingen dan ook om 2:00 uur al weer dicht. Vodafone stuurde een koerier naar de Waddeneilanden om de eerste toestellen te bezorgen.

Hieronder zie je meer foto’s van Apple Store Amsterdam:

Apple Store Amsterdam wachtrij om 7:30 uur

Apple Store Amsterdam wachtrij om 7:30 uur
De situatie rond 7:30 uur vanochtend

Apple Store Amsterdam om 7:45 uur.

Apple Store Amsterdam om 7:45 uur.

Apple Store Amsterdam om 7:45 uur.

Rond middernacht stond er nog helemaal niemand bij de Apple Store Amsterdam, meldt iCulture-lezer @johnvanhulsen. Je kon op dat moment nog de eerste zijn!

Apple Store Amsterdam rond middernacht

De beveiliging verwachtte rond 4:00 uur de eerste drukte, maar ook dat bleef uit. Pas rond half 8 groeide de rij, maar dat waren waarschijnlijk vooral mensen die hun reservering kwamen ophalen.

Apple Store Amsterdam rond middernacht

Deze (iets onscherpe) foto werd gemaakt door iCulture-tipgever @BoudewijnVerver en laat de wachtrij zien bij Apple Store Haarlem om half 8:

Apple Store Haarlem half 8

Bij de Apple Store Den Haag was om 10:15 uur geen wachtrij meer:

Apple Store Den Haag

Vodafone maakte een filmpje over de ultieme bezorging: een koerier ging met een bootje naar Texel om daar ‘s nachts al de eerste iPhone te bezorgen:

Vodafone nachtverkoop iPhone 6s
In Nijmegen had Vodafone de Samsung-aanpak uit de kast getrokken, met promotiemeisjes.

Vodafone nachtverkoop: een koerier bezorgt de iPhone 6s op Texel
Bezorging op de Waddeneilanden, een leuke stunt.

Vodafone nachtverkoop iPhone 6s Rotterdam
Bij de nachtopeningen van de winkels was voor het eerst in de iPhone-geschiedenis meer te doen dan bij de Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2015, 12:17
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.