WhatsApp voor Apple Watch

‘WhatsApp krijgt videobellen, Quick Reply en Apple Watch-app’

Een betatester van WhatsApp onthult dat de bekende chat-app een aantal graag geziene functies krijgt, zoals Quick Reply, een Apple Watch-app en 3D Touch. Ook videobellen zou een wens van de WhatsApp-makers zijn.

De makers van WhatsApp zouden druk bezig zijn met een update van de iOS-versie met een hoop nieuwe functies waar mensen blij van worden. In de nieuwe beta met versie 2.12.8.100 die in handen is van testers, is Quick Reply toegevoegd, zodat je direct vanuit binnenkomende meldingen kunt reageren zonder de app te hoeven openen. Ook 3D Touch en een Apple Watch-app zouden onderweg zijn. Dat meldt betatester Ilhan Pektas in een blogpost.

Quick Reply in WhatsApp: supersnel reageren vanuit pushbericht

De nieuwste betaversie heeft al ondersteuning gekregen voor de Quick Reply-functie en Pektas deelt de eerste screenshots. Met deze functie kun je een binnenkomende pushmelding naar beneden schuiven om direct te kunnen reageren, zoals dat al een jaar kan met de standaard Berichten-app. Apple heeft deze functie sinds iOS 9 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars, waardoor meerdere apps deze functie al ondersteunen, zoals Twitter, Facebook Messenger en Telegram.

Quick Reply met WhatsApp.

Videobellen ook onderweg

Volgens de betatester zou WhatsApp ook ondersteuning krijgen voor videobellen. Sinds dit voorjaar kun je in WhatsApp al gewone audiogesprekken voeren, maar ze zouden dit graag willen uitbreiden naar videobellen. Hierdoor concurreert WhatsApp rechtstreeks met bijvoorbeeld FaceTime en Skype. Verdere details werden niet gegeven, maar het zou van WhatsApp wel een nog completere communicatie-app maken.

Native watchOS 2-app voor Apple Watch

WhatsApp zou ook intern werken aan een app voor de Apple Watch, waarmee je via je pols kunt chatten met je WhatsApp-vrienden. Deze Apple Watch-versie zou de meeste functies krijgen die ook in de iOS-versie van WhatsApp zit, maar over specifieke voorbeelden spreekt Pektas niet. Tot slot zou WhatsApp 3D Touch-ondersteuning willen toevoegen, waardoor je via een harde druk op de appicoon direct naar bepaalde functies in de app kan springen.

Onlangs kreeg WhatsApp al een update, waardoor je berichten nu eenvoudig kunt markeren. De geluidsbug die sinds iOS 9 aanwezig is, is ook opgelost. Wel kwam daarbij een ander vervelend probleem aan het licht: het overmatige gebruik van blauwe linkjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2015, 10:06
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.