‘Facebook komt met aparte camera-app voor fotodelen en livestreamen’

Facebook komt volgens bronnen met een aparte camera-app. Dit zou het delen van foto's en video makkelijker moeten maken, terwijl ook het livestreamen een belangrijk onderdeel moet worden.

Facebook Live krijgt een apart onderdeel in de Facebook-app.
Facebook gaat het opnieuw proberen met een aparte camera-app. Volgens de Wall Street Journal is het Facebook-team in Londen bezig met het ontwikkelen van een aparte camera-app, waardoor gebruikers weer meer foto’s en video’s op Facebook moeten gaan delen. De app is nog in een vroege fase van de ontwikkeling.

‘Aparte camera-app voor Facebook’

Volgens de krant toont de app enkele overeenkomsten met de Snapchat-app. Zo zou er direct na het openen van de app een camera in beeld komen, zodat je direct een foto kunt nemen. Als je nu een foto wil maken via de Facebook-app, moet je eerst een paar knoppen aantikken. De camera-app moet er dan ook voor zorgen dat meer mensen foto’s en video’s gaan delen. Bovendien zou de mogelijkheid tot livestreamen een belangrijke nieuwe functie zijn van de camera-app.

Dit zou overigens niet de eerste keer zijn dat Facebook met een aparte camera-app komt. Al in 2012 verscheen er eerst in Amerika de aparte Facebook Camera-app. Deze bracht Instagram-achtige filters naar Facebook. De ontwikkeling van de app werd enkele jaren later gestopt, waardoor deze inmiddels niet meer verkrijgbaar is in de App Store. Veel van de filterfuncties zijn uiteindelijk in de officiële Facebook-app beland.

Bekijk ook

Facebook komt met camera-app Facebook Camera met filters (VS)

Met de officiƫle app Facebook Camera deel je snel je foto's op Facebook. Je hebt de keuze uit meerdere fotofilters en kunt snel en eenvoudig ook gedeelde foto's in je tijdlijn bekijken.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de nieuwe camera-app daadwerkelijk het levenslicht zal zien. Maar met de recente aandacht voor livestreamen via Facebook en de bijkomende vele nieuwe functies, is het niet geheel onlogisch dat Facebook wederom met een aparte app komt die zich toelegt op één specifieke functie. Facebook wil bijvoorbeeld ook maar al te graag dat je gebruikmaakt van de losse Facebook Messenger-app.

Bekijk ook

Facebook breidt live-functies flink uit met filters, groepen en evenementen

Facebook gaat haar live-functie de komende weken veel verder uitbreiden. Zo krijg je de mogelijkheid om live filters toe te passen, de nieuwe Facebook Reactions te plaatsen en krijgt het live-gedeelte een prominente plek in de Facebook-app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 april 2016 om 20:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.