Facebook komt met camera-app Facebook Camera met filters (VS)

Met de officiële app Facebook Camera deel je snel je foto's op Facebook. Je hebt de keuze uit meerdere fotofilters en kunt snel en eenvoudig ook gedeelde foto's in je tijdlijn bekijken.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Facebook CameraNa de onverwachte overname van Instagram door Facebook was het even afwachten wat de plannen van Facebook met de populaire fotodeel-dienst waren. Een eerste aanzet lijkt vanavond wat meer duidelijk te zijn geworden met de nieuwe app Facebook Camera die nu gratis in de US App Store te downloaden is. Het zal niet verbazen dat de belangrijkste functie van Facebook Camera het delen van foto’s op Facebook is. Je hebt daarbij de keuze uit 14 filters, die vooral bedoeld zijn om de foto op te poetsen.

Zo is er een filter Contrast, Highlight, Boost en een aantal kleurfilters zoals Coffee, Neon, B+W, Copper, Rouge en nog enkele andere kleurfilters. Daarnaast is er gedacht aan een optie om de foto bij te snijden of naar wens te roteren. Staan er personen op de foto, dan kun je op een gezicht tikken om de foto met de juiste namen te taggen. Facebook Camera gebruikt net als de meer uitgebreide Facebook app je vriendenlijst voor de naamsuggesties.

Facebook Camera opent standaard met de tijdlijn van gedeelde foto’s van je vrienden. Je kunt schakelen tussen de tijdlijn van je vrienden of je eigen tijdlijn. Vanuit de tijdlijn kun je een foto snel ‘liken’ of van een reactie voorzien. Bovenaan de tijdlijn vind je een rij met links het camera-icoon om direct foto’s te maken en daarnaast de drie meest recent gemaakte foto’s. Door de tijdlijn naar beneden te slepen of direct op een van je eigen foto’s bovenaan te tikken open je het foto-overzicht zoals je dat ook uit de fotorol kent.

Facebook Camera is in deze eerste versie al vrij compleet, als je in ogenschouw neemt dat de app maar een taak goed hoeft te doen: zo snel mogelijk je foto’s op Facebook delen. De filterkeuze zou wat uitgebreider mogen, maar hopelijk kiest Facebook er in een latere versie voor om ook de Instagram-filters beschikbaar te maken. Helaas voorlopig nog wel alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store.

Downloaden: Facebook Camera (gratis, alleen VS)

Leuk feitje: het Facebook Photos team wordt aangestuurd door Nederlander Dirk Stoop (@dirkstoop) van Made By Sofa, in juni 2011 overgenomen door Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 0:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.