Facebook Messenger voor developers

‘Facebook Messenger verdwijnt van mobiele website Facebook’

Facebook Messenger is straks niet meer te bereiken via de mobiele website van Facebook. De website stuurt gebruikers door naar de aparte Facebook Messenger-app.

facebook messenger icoon grootAls je graag de mobiele website van Facebook gebruikt omdat de officiële Facebook-app je iPhone-accu leeg slurpt, is er minder leuk nieuws. De mogelijkheid om privéberichten te versturen via de mobiele website van Facebook lijkt te verdwijnen, zo melden gebruikers op Reddit. Zij kregen het advies om gebruik te maken van de speciale Facebook Messenger-app.

Facebook Messenger alleen nog via app

Facebook wil maar al te graag dat mensen op mobiele apparaten gebruik gaan maken van de speciale Facebook Messenger-app. Nu het straks niet meer mogelijk lijkt om vanuit de mobiele website van Facebook gebruik te maken van Facebook Messenger, hebben gebruikers nog maar twee opties. Behalve de speciale app, is de webversie van Facebook Messenger ook nog een mogelijkheid. Echter, als je deze website op je iPhone bezoekt, krijg je een mobiele website te zien met alleen wat algemene informatie over de berichtendienst. Gebruikers moeten dan eerst de desktopsite opvragen, voordat ze via de browser gebruik kunnen maken van Facebook Messenger.

Facebook Messenger niet meer te bereiken via mobiele Facebook-website.

Het is niet voor het eerst dat Facebook mensen dwingt om de Facebook Messenger-app te gebruiken. Al sinds 2014 is het niet meer mogelijk om in de Facebook-app gebruik te maken van Facebook Messenger. Sinds die tijd is de Messenger-knop in de Facebook-app niets meer dan een snelkoppeling naar de losse app, maar ook dit gaat binnenkort veranderen. Facebook Live krijgt namelijk een prominente plek in de menubalk, waardoor de knop voor Facebook Messenger plaats moet maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 12:07
Categorie Diensten
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.