Facebook Live op een iPhone

Facebook breidt live-functies flink uit met filters, groepen en evenementen

Facebook gaat haar live-functie de komende weken veel verder uitbreiden. Zo krijg je de mogelijkheid om live filters toe te passen, de nieuwe Facebook Reactions te plaatsen en krijgt het live-gedeelte een prominente plek in de Facebook-app.

Facebook Live op een iPhone
Facebook gaat haar live-functie de komende tijd flink uitbreiden. Vandaag kondigde het sociale netwerk aan dat er een hele hoop op de planning staat wat betreft de live-functie, zoals de mogelijkheid om real-time filters toe te passen en te livestreamen in groepen en evenementen. Facebook kondigde alle wijzigingen aan in een uitgebreide blogpost op haar website.

Binnenkort Live Filters voor groepen en evenementen

Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om tijdens het livestreamen filters toe te passen, zodat jij je livestream flink op kunt fleuren. Facebook begint met in totaal vijf filters, maar binnenkort moet het zelfs mogelijk zijn om op het scherm te tekenen terwijl je aan het livestreamen bent. In de afbeeldingen hieronder is te zien hoe deze nieuwe functie eruit gaat zien.

Facebook Live krijgt filters om je livestream op te leuken.

Tegelijkertijd wordt de live-functie uitgerold naar veel meer locaties. Behalve livestreamen voor je vrienden, kun je straks ook een uitzending starten in groepen en evenementen, zodat je zeker weet dat je livestream bekeken wordt door mensen die er geïnteresseerd in zijn. Bovendien wordt de interactie met livestreamen flink verbeterd door de komst van Live Reactions. Dit zijn dezelfde nieuwe Facebook Reactions die een paar weken geleden gelanceerd werden. Deze worden tijdens het livestreamen in de bovenhoek getoond met een korte animatie. En als je een live-video op een later moment kijkt, dan verschijnen de opmerkingen op het moment dat ze geplaatst zijn. Hierdoor is het net alsof je nog naar een live-uitzending aan het kijken bent.

Facebook Live krijgt een apart onderdeel in de Facebook-app.

Live meekijken met vrienden

Er staan meer veranderingen op de planning. Je kunt straks ook een vriend uitnodigen om live mee te kijken bij een gestarte video, zodat jullie beide naar dezelfde kunnen kijken. Tot slot krijgt Facebook Live een stuk prominentere plaats in de mobiele app. Waar nu een icoontje van Facebook Messenger geplaatst is, verschijnt binnenkort een knop om het live-gedeelte te openen. Ook op de desktop wordt de live-functie verder uitgebreid door een interactieve kaart. Deze kaart laat zien waar er allemaal op dit moment gelivestreamd wordt.

Facebook Live werd begin vorige maand in Nederland uitgerold en laat je live gebeurtenissen vastleggen, zodat jouw vrienden mee kunnen kijken. Dit werkt vergelijkbaar met bijvoorbeeld Periscope, de livestream app van Twitter. Alle nieuwe functies voor Facebook Live worden de komende tijd uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 15:18
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.