Kandidaten voor emoji 11.

De roodharige emoji is nog in de race voor 2018

In 2018 komen er nieuwe emoji aan, maar welke zijn nog in de race? Voor roodharigen en mensen met afrokapsel is er goed nieuws: zij maken nog steeds kans om te worden toegevoegd.

Apple heeft nieuwe emoji in iOS 11.1 toegevoegd, maar voor volgend jaar staan er alweer nieuwe op de planning. Unicode, de instantie die verantwoordelijk is voor nieuwe emoji, heeft een nieuwe beta van Emoji 11 uitgebracht. Hierdoor is er meer zicht op de nieuwe emoji van 2018 die nog steeds kans maken om te worden opgenomen, zoals de roodharigen, feestende persoon en het skateboard.

Unicode 11 met roodharigen, feest-emoji en meer

Unicode brengt beta’s uit waarin de emoji-voorstellen van verschillende partijen zijn samengebracht. Uiteindelijk bepaalt de organisatie welke emoji er toegevoegd gaan worden, waarna bedrijven als Google en Apple er hun eigen draai aan kunnen geven.

Kandidaten voor emoji 11.

We wisten al dat er overleg over roodharige emoji gevoerd is en ook over emoji met afrokapsel. Uit de nieuwe beta blijkt dat deze nog steeds in de race zijn.

Emojipedia heeft enkele op een rij gezet. Het gaat om de teddybeer, een mango, skateboard, draadspoel en de eerder al bekende feest-emoji. De nieuwste toevoegingen zijn de zwaan, piratenvlag en het oneindig-symbool. Ook heeft Unicode richtlijnen gepubliceerd hoe bedrijven bepaalde emoji’s kunnen spiegelen, zodat ze bijvoorbeeld de andere kant op wijzen. Denk hierbij aan hardlopers of voertuigen.

Enkele andere emoji komen helaas te vervallen. De gezichten met de OK- en vraagteken-ogen hebben het helaas niet gered en ook de droevige drol zal niet in 2018 beschikbaar komen. Mocht je per se een droevige drol naar iemand willen sturen, dan kun je daar nog wel de Animoji op de iPhone X voor gebruiken. De definitieve lijst van nieuwe emoji voor 2018 wordt in januari vastgesteld en op zijn vroegst in maart bekendgemaakt, waarna ze in de tweede helft van 2018 toegevoegd kunnen worden aan onder andere de iPhone en iPad.

Emoji waarschijnlijk voor iOS 12
Voor Apple-gebruikers zal dat waarschijnlijk iOS 12 betekenen. Meer emoji betekent ook dat het nog lastiger wordt om de juiste te vinden. Gebruikers vragen dan ook al jaren om een fatsoenlijke zoekfunctie, zodat het makkelijker wordt om naar emoji te zoeken. Op de Mac is wel een zoekfunctie beschikbaar, maar op de iPhone en iPad ontbreekt een dergelijke zoekmogelijkheid in het standaard emoji-toetsenbord. Ook zou het handig zijn als je emoji die je toch niet gebruikt uit zou kunnen schakelen. Vorig jaar schreven we al over enkele verbeteringen voor emoji’s die we graag zouden willen zien.

Aangepaste emoji in iOS 11.2
Overigens heeft Apple in iOS 11.2, die onlangs voor iedereen beschikbaar kwam, enkele emoji van een nieuw uiterlijk voorzien. Zo ziet het wiskeyglas er weer uit zoals voor iOS 11.1 en heeft de mier een minder realistisch uiterlijk gekregen met grote ogen en rondere ledematen. De camera-emoji is vervangen door een nieuw model en het bestek ziet er nu eindelijk niet meer uit als een soort kinderbestek. Emojipedia heeft de verschillen in iOS 11.2 op een rij gezet. Binnenkort komen deze aangepaste versies ook naar watchOS 4.2 en macOS High Sierra 10.13.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 14:46
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 12
Software iOS 12

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.